Mobildata i USA

Familjen ska till Florida i sommar och jag håller på att kolla lösning för mobildata när vi är där.

Jag har kollat på eSIM lösningar men det är ju en djungel att välja mellan och det är svårt att bedöma vad som är seriöst eller inte.
Har sett att det finns att köpa på Amazon samt kollat lite på Nomad och HolaFly.

Kör med Vimla och de har inga datapaket eller liknande att erbjuda. (Vad jag sett.)

Är det någon som har koll på vad man ska ha?

Ingen aning egentligen, jag hade nog gått på en av de stora, typ T-mobile, Verizon eller AT&T. Kanske @Gurra som ändå bor over there har koll på vad som finns för vettiga alternativ?

Skaffa ett eSIM här som täcker dina behov.

3 gillningar

Telia har nån "semestervecka" grej man kan köpa för resor utanför Europa, tror det är 4GB för typ 199 kr eller så.

Hur länge ska ni vara där? Är det någon vecka så tror jag att det är enklast att köpa något paket från din svenska mobiloperatör.

"Kontantkort" är ovanligare i USA än i Sverige men alla stora operatörer erbjuder "prepaid plans" men man köper dom månadsvis.

Är ni hela familjen kan det kanske vara värt att titta på wi-fi hotspot så ni kan enkelt dela på datan. För 10 år sen var jag och två kompisar i Japan och fick låna en wi-fi hotspot och det var supersmidigt då vi alla tre hade access samtidigt.

Airalo kommer dottern köra med när hon åker iväg nästa vecka. Det är ju dyrt i USA med surf men vill inte att hon skall känna sig begränsad.
20GB som håller i 30 dagar kostar $42.

Nä det är inte billigt. Får snylta WiFi där det går. :+1:

Jag kör Telenor med tilläggstjänsten I Utlandet, 39:- + moms i månaden. Är man snål kopplar man på det när man åker utomlands och kopplar av när man kommer hem. Jag kör det året runt då det känns enklast.

Har man privatabonnemang hos Telenor så ingår surfen även i USA, dock begränsat till 100gb om man kör obegränsat.

Kostar dock en slant att ringa och smsa, men det går ju att undvika om man bara har surf.

Kostar att ringa för företag också tyvärr. Man jag klagar inte då jag har en bra månadskostnad strax under 400:- + moms.

Telia utland är vad jag brukar köra i Florida

En liten fuling som jag TRORfunkar är att skaffa ett abbonemang hos 3 med 3Världen, det är ingen bindningstid så du kan säga upp efter 1 månad Då har du data, du kan ringa och ta emot samtal inom USA
https://www.tre.se/utland/priser/usa

Men ska du bara ha data hade jag tagit någon av alla e-sim tjänster som @katho nämnde

Innan e-sim var en grej så beställde jag sim kort från https://telaway.com/ några gånger för resor till USA , funkade jättebra

Tack för alla bra tips. Vi har Vimla som operatör och de verkar inte ha något paket eller tillägg som Telia och Telenor har.

Jag tror vi kör eSIM som @katho tipsade om. :+1: