MKBHD tar en titt på OpenAI's senaste projekt – Sora

Från sajten:


Att skapa både text- och bilder med hjälp av AI är fantastiskt men nu tar OpenAI nästa steg i utvecklingen och presenterar Sora som skapar video baserat på textinmatning.

Marques Brownlee går i videon ovan igenom OpenAI’s senaste projekt Sora där användare kommer kunna mata in text i en prompt som sedan blir video. Resultaten som visas upp på OpenAI’s hemsida är otroligt imponerande och i videon pratar han om att det både är läskigt och häftigt med hur snabbt tekniken utvecklas med tanke på att vi för ett år sedan såg en riktigt skev Will Smith äta spagetti gjord av en AI.

Nu ett år senare så är vissa delar av AI-materialet rätt svårt att säga om det är verklighet eller skapat av en AI och frågan är vart utvecklingen står om ännu ett år? En sak är i alla fall säker och det är att de som livnär sig på att sälja stock-bilder och stock-videos kommer få det tufft i framtiden. Vill ni spana in Sora så kan ni göra det på deras hemsida.

Från sajten:


Snart kommer alla att kunna omvandla text till realistiska videor när Sora blir tillgänglig för allmänheten.

Sora har gjort stort intryck på internet med sin förmåga att skapa videor som är nästan omöjliga att skilja från riktiga inspelningar. I en intervju med The Wall Street Journal bekräftade OpenAI:s Mira Murati att modellen “definitivt kommer att släppas i år”. Murati nämner även att användarna så småningom kommer att kunna redigera videoresultaten i Sora.

Prompt: “A movie trailer featuring the adventures of the 30 year old space man wearing a red wool knitted motorcycle helmet, blue sky, salt desert, cinematic style, shot on 35mm film, vivid colors.” pic.twitter.com/0JzpwPUGPB

— OpenAI (@OpenAI) February 15, 2024

Sora kan omvandla text till 60-sekunders videor. Så länge videon inte innehåller för många mänskliga händer – kan du förvänta dig ett realistiskt resultat. För närvarande saknar Sora dock möjligheten att lägga till ljud i videorna.

Via: 9to5google

Läs mer:

1 gillning