Microsoft rullar ut stöd för passkeys till konsumenter

Från sajten:
image

Det är viktigt att ha olika lösenord på olika tjänster och dessutom så ska lösenorden helst vara väldigt långa och innehålla massa olika tecken och siffror och det är inte helt lätt att minnas.

Därför finns idag passkeys på många sidor och tjänster där vi istället för att fylla i ett långt och stökigt lösenord helt enkelt loggar in med hjälp av biometrisk data istället. Det kan vara ditt fingeravtryck eller ansikte med hjälp av till exempel Face ID. Det är allt fler företag som implementerar stöd för passkeys och nu har Microsoft hoppat på tåget och erbjuder passkeys som autentiseringsmetod för sina konsumenter.

Vi rekommenderar verkligen att skaffa detta på alla tjänster där det erbjuds för att öka säkerheten på dina olika tjänster och vill du se vart det går att använda passkeys så kan du göra det här.

Via TrustedReviews

1 gillning

Bra men det verkar inte gå att ta bort lösenord som inloggningsmetod. :neutral_face:

I Bli säker-podden pratade @nikka om någon som förlorat sina passkeys tre gånger. De hade helt försvunnit ur iCloud-nyckelringen.

Tror inte att det är särskilt vanligt men man ska vara medveten om att det inte går att exportera passkeys från Apple.

Passkeys tillagda på privat Outlook-konto och Roblox.

Det var smidigt att lägga till dem men önskar, som sagt, att man kunde ta bort lösenord som inloggningsmetod.

Åh Roblox med ja!

1 gillning

Efter att ha lyssnat på senaste bli säker podden och så länge Google/ Apple och Microsoft låser in sina användare utan export funktioner och synkronisering. Väntar jag lite med att byta ut lösenord och 2FA :blush:

Det är nog klokt om man inte använder en lösning som kan exportera, som till exempel Bitwarden.

Jag har alla mina passkeys i 1Password, som inte heller har någon exportfunktion men åtminstone är plattformsoberoende.

1 gillning

Känns inte så viktigt att dom inte går att exportera, så länge det inte går att ta bort inlogg med namn/lösen. Där det går har jag lagt till fysiska nycklar också att ha i reserv.

1 gillning