Microsoft planerar att säga upp tusentals anställda

Från sajten:
image

Från flera håll rapporteras det nu att Microsoft planerar att säga upp fem procent av arbetsstyrkan.

Ingen vet exakt när Microsoft tänker meddela nedskärningarna men flera källor misstänker att det blir under dagen. Microsoft har fler än 220 000 anställda och om fem procent stämmer betyder det att över 10 000 anställda sägs upp. Microsoft är ännu ett teknikbolag i ledet som har haft det tufft ekonomiskt senaste tiden.

Under pandemin var det många teknikbolag som tryckte på gasen när allt fler använde teknikprodukter och mjukvara inlåsta i hemmen. Nu när vi lägger mindre tid framför skärmarna och har mindre i plånboken att spendera måste teknikbolagen trycka på bromsen.

Via: The Verge

trist framtid konkuser och uppsägningar ,,samsung har vinstvarnat,hmd global kickade ut vd ceo nu sitter det kinser i hmd global dom som har licens på varumärket nokia phone kankse hoppas på en bättre framtid

I USA är inte jobb permanenta som i Sverige. Behöver man inte lika många anställda längre så sparkar man dom, inte svårare än så. 10 000 anställda motsvarar bara 25% av vad Microsoft anställde förra året. Så de gör sig av med lika många som de anställde under ett kvartal.


Microsoft number of employees 2005-2022 | Statista

1 gillning