Microsoft får inte köpa TikTok

Från sajten:
image

Microsoft har fått kalla handen från TikTok om att ta över den amerikanska delen av klipp-tjänsten. Bytedance som äger TikTik sägs vara överens med det amerikanska bolaget Oracle om affären.

Igår gick Microsoft själva ut med besvikelsen i sin blogg och skrev:

”Bytedance har idag meddelat oss att de inte tänker sälja Tiktoks amerikanska verksamhet till Microsoft. Vi är övertygade om att vårt förslag hade varit bra för Tiktoks användare, samtidigt som det skyddat nationella säkerhetsintressen.”

NBC gick senare ut med att det är Oracle som ska få samarbetet med TikTok. Alla detaljer om avtalet har inte delats med allmänheten än, men det verkar inte bestå av ett köp utan ett avtal om samarbete över den amerikanska marknaden. Det hela startade med att Donald Trump vill förbjuda TikTok i USA om appen inte får en amerikansk ägare – samarbetet kan bestå av att TikTok lagrar användardata i USA för att lugna presidentens oro om att dela med sig av information till den kinesiska regimen – vilket TikTok nekar.

Via: Breakit.

Känns faktiskt inte som att de är To cool for School i Redmond.

En sak som fortsätter förvåna mig…
Om kina bara rättar sig i ledet så slipper de allt detta skit…

I Trumps led?

Finns flera led.

Det är det jag tycker är intressant med kinesiska bolag. Dom kan verkar på en öppen marknad världen över och skörda frukterna men när utländska bolag skall verka på den kinesiska marknaden måste dom lyda dom hårda reglerna där. Om man skall generalisera.

jo men så är det.
Kina är väl ett av de få länderna som gör det svårt för utlänska företag att öppna verksamhet.
Medans andra länder ofta tar emot andra företag med öppna armar…

Värsta scenariot. USA vägrar betala sin enorma skuld till Kina och Kina dumpar alla amerikanska statspapper huga

Fast det drabbar ju Kina lika hårt, om inte hårdare.

Visserligen men man vet aldrig