Mi Electric Ultrasonic Toothbrush - elektronisk tandborste på en budget

Från sajten:
image

Elektroniska tandborstar behöver inte vara dyra, men oftast får vi var vi betalar för och så även här.

Mi Electric Ultrasonic Toothbrush kostar runt 500 kr vilket är betydligt lägre än de flesta andra på marknaden och helt i linje med Xiaomis mål att erbjuda billigare alternativ på i stort sett allt som har ett microchip i sig. Självfallet uppkopplad till det egna ekosystemet via Xiaomi Mi Home-appen.

Mi Electric Ultrasonic Toothbrush

Som elektronisk tandborste

Vi börjar med att diskutera hur den fungerar som tandborste. I stället för roterande borste har det ett borsthuvud med samma form som en traditionell manuell tandborste men som vibrerar i enormt snabb takt. Vi har möjlighet att välja mellan tre lägen vilka är standard, gentle och som vi kan ställa in själva via appen. I marknadsmaterialet kan vi läsa att den skall kunna vibrera över 31 000 gånger i minuten eller 516,7 gånger i sekunden. Det låter osannolikt men det är också det vi ungefär mätte upp det till i våra tester som gjordes genom att spela in ljudet och läsa av frekvensen som uppstod.

Mi Electric Ultrasonic Toothbrush

Batteriet är på 700 mAh vilket skall räcka i hela 18 dagar och även om vi inte mätt så exakt så känns det som att den här aldrig får slut på batteri. Skulle så vara fallet så laddas den med fördel med den medföljande induktionsladdaren som använder USB-A. Själva strömenheten medföljer ej men du kan använda vilken USB-laddare som helst i princip.

Mi Electric Ultrasonic Toothbrush

Som uppkopplad tandborste

Vår devis att allt som är uppkopplat behöver inte nödvändigtvis vara smart och allt som är smart behöver inte vara uppkopplat. I detta fallet är det helt klart det förstnämnda.

Mi Electric Toothbrush Settings

Efter diverse inställningar som kan göras så som “anti-splash-protection” som gör att den går halva farten i 10 sekunder så vi hinner stoppa in den i munnen. Oklart varför vi inte bara stoppar in den i munnen först och sedan startar. Samt hur länge en borstningssession skall pågå och om vi vill lägga på en halvminut extra för att göra tänderna lite vitare eller 10 sekunders tungrengöring.

Mi Electric Toothbrush Settings

Därefter får vi reda på hur lång tid vi har kvar på borsthuvudet innan det behöver bytas ut (Nya hårda kostar 199 kronor och lite mjukare 249 kronor, båda i trepack).

Slutligen får vi reda på hur många poäng vi har över alla våra tandborstningar generellt. Två minuter är minimum för att inte få skampålägg men också att vi borstar lika långt varje dag och så klart två gånger per dag. Den visar också ungefär var vi varit slarviga med att borsta.

Mi Electric Toothbrush Settings

Men det är också här det lite korkade kommer in. Det går inte att vara uppkopplad mot Mi Electric Ultrasonic Toothbrush medan vi använder den. Så vi kan inte få någon som helst liveguidning i hur vi skall sköta oss. Nu är detta en funktion som vi själva inte använder i praktiken på de tandborstar som faktiskt har det så nyttan kan ifrågasättas men det hade i alla fall varit gentilt med en livetimer i appen för att hålla koll på de där två minuterna.

Sammanfattning

En billig tandborste som även har en design, material och funktion som känns billigt. Men är du på en strikt budget och ändå känner att du behöver lite elektronikhjälp för att få fina tänder är det är inte ett så dumt köp

Betyg

 • Produktkvalité: 3/5
 • Funktion 3/5
 • Design: 3/5
 • Valuta för pengarna 3/5
 • Installation 4/5
 • Totalbetyg 3/5

Plus

 • Billig.
 • Bra batteritid.

Minus

 • Tveksam nytta med att vara uppkopplad.

Specifikationer

 • Laddning: Induktionsladdare med USB-A-kontakt.
 • Batteri: Varar i 18 dagar.
 • Uppkoppling: Bluetooth.
 • Pris: 500 kronor (Se dagsaktuellt pris)