Meta och BMW presenterar nyheter kring sitt samarbete

Från sajten:
image

Meta och BMW Group har presenterat nyheter kring sitt samarbete. Forskning ska visa hur virtual reality ska kunna förbättra bilresandet.

Amerikanska Meta och tyska BMW Group har sedan ett par år ett pågående samarbete kring hur VR kan användas vid bilresor. Forskning från båda företagen ska försöka hitta en väg framåt där säkerheten ökar samtidigt som bilresan blir roligare. Även om det kan tyckas okomplicerat att använda VR i en bil idag, utgör snabbt rörliga fordon en knepig utmaning eftersom enhetens sensorer blir förvirrade av motstridiga signaler från enhetens rörelse i bilen och fordonets rörelse i världen, vilket innebär det inte går att visa stabilt virtuellt innehåll.

För att övervinna denna utmaning, samarbetar Meta nära med BMW:s forskargrupp för att exakt förankra virtuella objekt till en snabbgående bil – ett branschomfattande problem som inte har lösts förrän nu. Så här har problemet lösts enligt Meta:

Vi inkorporerade information från en BMW-bils sensoruppsättning med spårningssystemet för en Quest Pro. Detta gjorde det möjligt för BMW och Reality Labs forskarteam att exakt förankra virtuella objekt till en bil i rörelse med hjälp av en digital tvilling av bilen – en stor bedrift. Vi har kunnat demonstrera några övertygande passagerarupplevelser i virtuell och blandad verklighet i BMW iX-bilarna med detta nya spårningssystem och Meta Quest Pro, vilket tar oss ett steg närmare att leverera användbara AR/VR-upplevelser för människor i sin vardag.

Källa: Pressmeddelande

Galleri

Samtidigt på planeten jorden.