Meross presenterar smart plug med stöd för Matter

Från sajten:
image

Blir 2023 året är Matter får sitt fäste bland konsumenterna? Meross lanserar nu en smart plug med stöd för Matter på europeiska marknaden.

Kinesiska företaget Meross presenterar nu sin första Matter-förberedda produkt för europeiska marknaden. Nya Meross Matter Smart Plug with Energy Monitor MSS315 går nu att förhandsboka och de 500 första beställningarna får 50% rabatt vilket ger ett pris på 24,99 dollar för två stycken (de säljs parvis). Den nya smart pluggen skickas i slutet av februari månad i år.

Sedan tidigare har de presenterat en amerikansk version av sin smarta plug som har stöd för den nya IoT-standarden Matter. Detta innebär att den kan användas sömlöst med plattformarna Apple Home, Google Home, Amazon Alexa och Samsung SmartThings och inställning sker via den unika QR-koden för Matter. Den ansluts till ditt wifi-nätverk, 2,4 GHz och en iPhone med iOS 16.1 eller senare behövs.

Utöver stöd för Matter har den nya smarta pluggen även inbyggd energimätare där anslutna enheters energiförbrukning kan övervakas.

Är du sugen på att hoppa på Matter med Meross kan du göra det här.

Källa: Pressmeddelande