Mer information om robotgräsklipparen från Dreame

Från sajten:
image

Optimisten i en såg lite av gräsmattan i helgen när det töade och tänkte att snart är det vår. Då kan den nya robotgräsklipparen från Dreame vara något för dig kanske?

Kinesiska företaget Dreame visade upp sin första robotgräsklippare på elektronikmässan IFA 2023 höstas och den väckte genast lite habegär hos undertecknad. Gräsmattan syntes i helgen efter att ha varit snötäckt vilket fick en att tänka på våren om än för en kort stund eftersom allt var vitt igår igen. Oavsett vilket så är tanken att Dreame ska lansera sin robotgräsklippare Dreame Roboticmower A1 globalt nu till våren.

Den visades även upp på nyligen avslutade CES 2024 i Las Vegas och nu har robotgräsklipparen även fått en egen produktsida hos Dreame. Information som nu förtydligats är att den mappar din gräsmatta på ungefär 15 minuter, skapar en 3D-karta och kräver ingen begränsningskabel. Med hjälp av OmniSense 3D Ultra Sensing System ska den upptäckta hinder på gräsmattan. En inbyggd LiDAR ser upp till 70 meter och i 360° x 59° för att detektera hur omgivningen ser ut.

Robotgräsklipparen har en innovativ U Path Planning som klipper gräsmattan på ett strukturerat sätt och klarar 1 000 kvadratmeter på en dag. Klipphöjden mellan 3-7 centimeter kan enkelt justeras via appen och klippbredden är 22 centimeter. Appen har även stöd för zoner och andra tekniker som återfinns hos deras robotdammsugare.

Dreame Roboticmower A1 klarar av tomter upp till 2 000 kvadratmeter, har kapslingsklass IPX6, fixar lutningar på 45 % och den har ett intuitivt styrhjul för dess olika funktioner som också kan ses på en inbyggd display. Pris är inte känt än.

Källa: Dreame

Galleri