Mate 30 Pro - för bra för att vara sann

Från sajten:
Mate 30 Pro - för bra för att vara sann | Teknikveckan


image

Huawei Mate 30 Pro presenterades idag på ett event i München men på grund av den i dagsläget inte får använda sig av Googles alla tjänster inklusive Play Store så är lanseringen i Europa höjd i dunkel.

Det här är något vi måste prata om, redan föregångaren Mate 20 Pro och dess systertelefon P30 Pro är kraftpaket av rang och med kameror som presterar bäst i alla lägen genom både bra optik, snabb systemkrets och mjukvara. Med modiga val av färger blev de också visuellt attraktiva.

Mate 30 Pro skulle ta detta ett steg längre och gör så också specifikationsmässigt med nya Kirin 990, batteri på 4500 mAh och laddare på hela 40W. Den kan laddas trådlöst med 27w w

Mate 30 Pro får samma storlek på skärmen, 6,43 tum med en upplösning på 2300×1176.

Huvudkameran som då egentligen är två är uppdelad på 40 megapixel respektive där den ena har en bländare på f/1.6 vilket är lägst i klassen bortsett från midrange-syskonet Honor 20 Pro som kör med så lågt som f/1.4. Ju lägre bländartal ju mer ljus kommer in. Den andra jobbar med F/1.8. Att det är två kameror beror på att den ena är optimerad för stillbilder och den andra för film när det kommer till hur den hanterar färg. RYYB för foto och RGGB för film om du pratar fotonördiska. Skilnaden är att stillbildskameran använder gult i stället för grönt ljus vilket är bättre i vissa förhållanden när det är mörkt ute.

Av någon anledning saknar filmkameran i huvudkameran optisk bildstabilisator och förlita sig på mjukvara i stället.

Supervidvinkel-kameran har 16 megapixlar och 18 mm (P30 Pro har 16 mm och är därmed lite lite vidare) och telefoto-kameran 8 megapixlar. Dessvärre ärver den inte 5 gånger zoom i från P30 Pro men i gengäld får vi 3 gånger zoom som är lite skarpare.

 

Bland mjukvarunyheterna märks gester för att styra den och visuellt så finns nu endast en knapp på sidan. I stället så går skärmen ner ännu mer på sidorna och ger virtuella knappar i stället. Vi hoppas innerligt att vi kommer att kunna återkomma om det är en bra eller dålig sak.

Vikten landar på 198 gram.

Det är sagt att den faktiskt kommer lanseras i Europa men datum, pris, exakt vilket system den kommer köra är för närvarande högst oklart.

 

Så jävla trist, ser riktigt trevlig ut!

Ser jäkligt bra ut på pappret, men vi får väl se när det kommer lite recensioner på den, särskit på kamerorna.