Marshall MONITOR II A.N.C.

image

Plötsligt hittar vi funktionen aktiv brusreducering (ANC) i alla möjliga lurar. Det finns numera i allt från små earbuds till stora kåpor.

Marshall släppte i februari en uppdaterad version av sina Monitor-lurar och tryckte då in ANC. Vi har testat hörlurarna och är positivt överraskade. Vi har tidigare testat Marshalls Major III med ANC, ett par hörlurar vi var något missnöjda med. Vi var denna gången något avvaktande till hur det här skulle bli, men som sagt, det var över förväntan.

Designen på Marshall Monitor II ANC är samma som på föregående Monitor-lurar. Kåporna är stora nog att täcka de flesta farfarsöron och designen är Marshalls ikoniska svarta lädertextur med tydliga sömmar. Formspråket talar så klart Rock . Givetvis är Marshall-loggan med på båda sidor av hörlurarna. Hörlurarna går att vika ihop och jämfört med tidigare version så roterar de här hörlurarna ihop sig och går lätt ner i den medföljande påsen.

Marshall MONITOR ANC

Marshall har tryckt in mycket godis i lurarna och på vänster kåpa så hittar vi en knapp för ANC. Knappen smälter snyggt in i designen och vid en första anblick så syns det inte ens att det är en knapp. ANC-knappen växlar mellan tre olika lägen. Marshall har valt att kalla dem ANC, Monitor och Av. På vänster kåpa hittar vi även 3,5 mm-ingången. Det är för tillfällena då vi vill använda den klassiska telefonsladden som följer med för att lyssna på musik. Vi hittar även USB-C-ingången för laddning på den här sidan.

På höger kåpa finns det två knappar. Den ena är lika osynligt som på vänsterkåpan, Marshall kallar den M-knapp och knappen går att själv bestämma över vad som ska ske. Hörlurarna kan antingen aktivera Google Assistant eller Siri på telefonen men det går även att aktivera de tre olika lägen av equaliser som hörlurarna har. Den andra knappen är en fysisk knapp i guldmetallfärg som dels går att trycka in men också navigera med. Höger/vänster är föregående/nästa låt och upp/ner är volym upp och ner. Håller vi inne knappen åt höger eller vänster så spolar vi fram eller tillbaka i låtarna. Varje gång vi använder någon av knapparna får vi ett lätt litet gitarriff i hörlurarna som respons på att vi tryckt på knappen.

När vi först kopplar in våra hörlurar via Bluetooth till vår iPhone 11 Pro dyker det upp ett meddelande som säger att det finns en app att ladda ner. Vi gör som vi blir tillsagda och laddar ner appen Marshall. Det är här som hörlurarna verkligen får sin boost. I appen kan vi plötsligt redigera vad som ska hända när vi trycker på M-knappen. Vi kan ändra mellan tre olika lägen av EQ välja av hur mycket av den aktiva brusreduceringen vi vill ha igång. Istället för olika lägen har vi helt enkelt ett reglage som går från noll till hundra där vi drar upp och ner efter eget behag. Appen ger oss även information om hur mycket batteri vi har kvar samt timer för att stänga av hörlurarna efter en viss tid.

Equalizern har tre olika förinställda lägen: Det ursprungliga Marshall-ljudet, Rock och Spoken. Men det går snabbt att ändra och vi kan antingen dra i reglagen själva för att få det optimerat efter eget tycke eller välja något av följande: Pop, Hip-Hop, Elektroniskt eller Jazz.

Marshall MONITOR ANC

Hörlurarna går att använda samtidigt som de blir laddade vilket inte är att förringa. Hörlurarna går även att använda med kabel och ANC igång eller så går det att stänga av hörlurarna helt och använda dem med 3,5 mm-kabeln som följer med. Det kan tyckas vara självklart men många hörlurar fungerar inte så. Hörlurarna har upp till 30 timmars batteritid med Bluetooth och ANC igång och hela 45 timmar med ANC igång. Att ladda hörlurarna fullt tar två timmar och på bara 15 minuters laddning får vi hela fem timmars batteritid.

Hörlurarna står sig väl mot dyrare lurar vi testat och att på egen hand kunna reglera funktioner så som ANC och Monitor faller mig helt i smaken. ANC dras med de klassiska bekymren som att det inte går att använda något vidare när det blåser. Men för att stänga ute ljud i kontorslandskap, kaféer och kollektivtrafiken fungerar Marshalls Monitor II ANC ypperligt.
Ljudmässigt levererar hörlurarna inom alla musikgenrer. Min förkärlek till både hiphop och eurodisco gör att M-knappen har blivit dedikerad till att byta EQ snabbt istället för att använda Google Assistant eller Siri. Funktionen gör att hela den spellista som jag använder till alla hörlurar jag recenserar aldrig tidigare låtit så bra på alla låtar. Hörlurarna klarar även att användas, tas av och sedan ligga oavstängda över hela natten och ändå ha kvar över 50 % av batteriet på morgonen. Med tanke på kåpornas storlek fungerar hörlurarna bra att användas under längre arbetspass. Personligen tycker jag att ANC kan kännas tryckande över öronen och stänger helst av detta efter en stunds användande.

Vad är negativt med hörlurarna då? Jo, det skulle kunna vara priset på 3190 kr men med ANC, Bluetooth LE 5.0, Google Assistant/Siri blir det inte så mycket billigare än så här.

I lådan får vi med:

  • Monitor II A.N.C-hörlurar
  • avtagbar 3,5 mm kabel
  • USB-C-laddningskabel
  • påse i kanvas med Marshall-logon på.

Om vi tar en titt på Prisjakt kostar hörlurarna i skrivande stund som billigast 3190 kr hos HiFi-klubben

Du ser ut som specialagenten från Jack Ryan-serien på Amazon på det fotot @thor!

Har han Marshall-lurar?

Nej - kanske därför han dör i säsong 2!

Aja baja…spoiler

1 gillning

Jag kan inte låta bli att tänka på detta när ni skriver eller säger det i era poddar :grinning:

2 gillningar

Han hade det kommande!

Den var lite oväntad!

Är det inte de som uppmanar till mord på ”vita” ?

Ingen aning och vad det nu har med saken att göra.

Well, ibland så har jag lite mordtankar om @Thor och han är rätt vit!