Mac Pro nu med M2

Från sajten:
image

Äntligen, nu kommer Mac Pro med Apples egna processor.

Alla Mac Pro kommer utrustade med Apple M2 Ultra och är upp till 3 gånger snabbare än den snabbaste Intel Mac Pro som finns tillgänglig idag.

De flexibla anslutningsmöjligheterna på Mac Pro utökas ytterligare med åtta inbyggda Thunderbolt 4-portar, sex på baksidan och två på ovansidan, vilket är dubbelt så många som tidigare. Den har stöd för upp till sex Pro Display XDR-skärmar och snabba trådlösa anslutningar med Wi-Fi 6E och Bluetooth 5.3. Dessutom har Mac Pro tre usb-a-portar, två HDMI-portar med högre bandbredd som stöder upplösningar på upp till 8K och upp till 240 Hz, två 10 Gbit Ethernet-portar och ett ljuduttag i proffsklass för hörlurar med hög impedans.

Mac Pro tar de mest krävande arbetsuppgifterna till nästa nivå med den banbrytande prestandan hos M2 Ultra plus flexibla utbyggnadsmöjligheter via PCIe. Till skillnad från de Intel-baserade Mac Pro-modellerna som kunde uppgraderas från en åttakärning processor har varje Mac Pro nu Apples mest kraftfulla processor med 24 kärnor, en grafikprocessor med upp till 76 kärnor och dubbelt så mycket minne och ssd-lagringsutrymme i grundutförandet. Nya Mac Pro kan konfigureras med upp till 192 GB minne med en enhetlig minnesbandbredd på 800 GB/s. Det är betydligt mer minne än vad de mest avancerade grafikkorten för arbetsstationer har. Nu har varje Mac Pro inbyggd prestanda som motsvarar inte bara ett utan hela sju Afterburner-kort. Den har dessutom samma marknadsledande mediemotor som Mac Studio med M2 Ultra. Båda kan spela upp oöverträffade 22 video­strömmar i 8K ProRes.

Med nya Mac Pro kommer PCIe-utbyggnad för proffsanvändare som vill utnyttja kraften i M2 Ultra och samtidigt behöver interna utbyggnadsmöjligheter för sina arbetsflöden. Mac Pro har sju PCIe-kortplatser med sex lediga kortplatser, så att du kan anpassa Mac Pro med de kort de behöver. Med Mac Pro kan du anpassa och bygga ut systemet för att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Med plats för att ansluta professionella kameror och bildskärmar eller för användare som behöver extra nätverkskort och lagringsutrymme.

Nya Mac Pro kan beställas idag. De börjar levereras till kunder tisdagen den 13 juni. Mac Pro finns i både torn- och rackutförande. Mac Pro kostar från 98 995 SEK och Mac Pro i rackutförande kostar från 105 995 SEK.

1 gillning

Såvida man inte behöver PCIe-platserna är ju Studio med samma processor det uppenbara valet. Skulle bli intressant att se om ett år från nu hur försäljningen av Studio och Pro står mot varandra.

Detta är en placeholder. De måste ha någon produkt som kallas för Mac Pro under tiden fram tills de får ihop den riktiga MacPro.

Nothing to see here; move along, folks.

Den passar iofs rätt bra som placeholder på mitt skrivbord så fort leasingen går ut på min Mac Studio!

Men bara provocerande att de inte nyttjar storleken genom möjlighet att utöka utrymmet självt.

Vad menar du med att utöka utrymmet självt?

Ett gäng härliga SATA-kontakter. Nog att det går att köpa PCI-kort Sata eller till och med med M.2-kontakter att sätta dit men det känns inte så elegant – framförallt finns ju ingen plats att lägga sata-enhterna. Och onödigt dyrt.

1 gillning

På bilderna har den två SATA anslutningar. Det kommer nog en slags vagga att skruva fast egna diskar där.

1 gillning

Jag tyckte att "Accidental Tech Podcast" hade en bra sektion om nya Mac Pro. Mer eller mindre att man får extremt lite, för väldigt väldigt många tusen kr extra, jämfört med Mac Studio. Tyvärr :frowning:

1 gillning