Logitech lanserar sin första 60 procentare

Från sajten:
image

Logitech har tagit fram sitt första 60 procents tangentbord tillsammans med professionella e-sport atleter.

Undertecknad har till större delen av min datorkarriär använt mig av ett normalstort tangentbord och var först lite skeptisk till ett mindre tangentbord. Skulle de här 60 procent tangentbordet få mig att ändra mig? När vi först öppnar förpackningen så ligger Logitech PRO X 60 i ett svart resefodral, i vårt fall ett vitt tangentbord, tillsammans med Logitechs LIGHTSPEED-adapter. En adapter som vi tidigare använt Logitechs prylar känner väl igen.

Vi har även en USB-A till USB-C-kabel som är cirka två meter, dels för att kunna ladda tangentbordet och/eller använda tangentbordet trådat. Under tangentbordet finns det gummiskydd som ger friktion mot underlaget. Vilket gör att den inte glider runt på skrivbordet.

Linear, tactile, svart, vitt eller rosa.

Tangentbordet har optiska switchar och är en uppgradering från mekaniska standard-switchar då de minskar beroendet av mekanisk aktivering och ökar därför livslängden. Det finns två olika sorters tangenter att välja på, Linear eller Tactile. Linear kräver 50 grams tryckkraft och Tactile 60 gram. Tactile-tangenter föredrar de spelare som spelar spel som kräver mycket knapptryckningar. De olika tangenterna väljer vi när vi köper tangenbordet. Det går alltså inte att byta i efterhand.

Vi har också tre olika färger att välja bland, svart, vitt eller rosa. De vi testade var ett vitt tangenbord med tactile tangenter.

Till en början saknade vi volym-vredet som vi har på ett annat tangentbord, GMMK 75% (se bild ovan). Logitech har istället satt ett hjul på vänster sida som vi enkelt kan rulla på för att höja och sänka volymen. På motsatt sida har vi Game Mode switchen och för er som inte är bekanta med den så gör den så att vi till exempel inte råkar trycka på Windowsknappen, så att startmenyn kommer upp när vi spelar som intensivast.

Med hjälp av FN-knappen får vi ytterligare funktioner på respektive knapp. Håller vi inne FN-knappen och trycker på P så pausar vi musiken. Alla funktioner som är kopplade mot FN-knappen ser vi i underkant på respektive tangent.

Logitech G HUB med den nya funktionen Keycontrol

I appen Logitech G HUB ändrar vi alla funktioner till tangentbordet. Till exempel om vi vill att tangentbordet ska lysa i en specifik färg. Här kan vi också lägga till olika lager, inklusive Bas-FN- och G-Shift-lager. Lager gör att vi kan få 15 stycken olika funktioner på respektive tangent. I appen kan vi också ställa in specifika funktioner för ett specifikt spel.

Så hur är det att använda?

Trots att tangentbordet är litet så känns det väldigt skönt att använda. Det är inga problem att hitta rätt tangenter när man spelar. Ljudet och känslan vid knapptryckningarna känns skönt och tangenterna svarar bra när man trycker ner dem. Trots att de saknas vissa knappar på den rent fysiskt så nyttjar vi enkelt FN-tangenten för att pausa musik eller byta låt. Den känns välbyggd men ändå lagom lätt för att få med sig på resan eller ta med på ett LAN hos en polare. Det har ju blivit en hel del Helldivers II nu på Teknikveckan (Twitch) och där finns det många segrar med hjälp av Logitechs G PRO X 60.

Recension: Logitech PRO X 60 Gaming Keyboard

Fördelar

  • Litet och smidigt
  • Funkar perfekt med dina andra Logitech produkter
  • Medföljer resefodral

Nackdelar

  • Ej utbytbara switches

Detaljer

  • Switches: GX Optical Tactile eller Linear
  • Lightsync: RGB Lightning
  • Batteritid: Upp till 65 timmar
  • Trådlös räckvidd: upp till tio meter.
  • Kommunikationstyp: 2.4 GHz Lightspeed eller Bluetooth.
  • Höjd: 29 cm
  • Bredd: 10.3 cm
  • Djup: 3,9 cm
  • Färg: Vit, svart eller rosa.
  • Systemkrav: PC med Windows 10 eller senare samt USB 2.0 Port.
  • Rekommenderat pris: 2 289 kronor

Sammanfattning

Logitech G PRO X 60 är ett litet och smidigt tangentbord och vi trodde först att vi skulle sakna volymvredet och andra funktioner som följer med i ett 75 procent eller 100 procent tangentbord men det gör vi inte. Undertecknads PC använder jag endast för att spela med och då passar faktiskt det här 60 procent tangentbordet perfekt. Har du några av Logitech produkter redan, till exempel en mus, kan den använda sig av samma Lightspeed-mottagare. Sen ser det också mycket mysigare och mer stilrent ut med ett mindre tangentbord på skrivbordet. Men framförallt tycker vi om ljudet och känslan när vi trycker på tangenterna.

Betyg: 4 / 5

Teknikveckan rekommenderar!

Galleri