LIFX släpper antibakteriell ljuskälla

Från sajten:
image

Företaget LIFX har nyligen presenterat sin nya smarta ljuskälla LIFX Clean. Det som är nytt med denna är att det är världens första antibakteriella smarta ljuskälla.

Det som är revolutionerande med LIFX Clean är att den använder bakteriedödande antibakteriellt ljus som hjälper till att desinficera ytor och omgivande luft. Den använder 405 nm High Energy Visible (HEV) ljus som sägs kunna rena på ett sätt som är säkert för människor, djur och växter.

Tester utförda vid “Department of Chemistry and Biotechnology” på Australia’s Swinburne University of Technology visar att ljuskällan effektivt dödar mer än 80 % bakterier på 2 timmar och att detta ökar till 99,99 % över natten. Testet gick ut på att en lampa placerades 40 cm från objektet under 8 timmar.

LIFX Clean förpackning

Stöd för de stora ekosystemen

Stöd för såväl Apple HomeKit som Google Assistent och Amazon Alexa finns vilket möjliggör smart styrning som passar de flesta användare av smarta hem. Utöver de smarta tjänsterna kan ljuskällan även kontrolleras direkt i LIFX-appen. Det går att i appen ställa in när det bakteriedödande ljuset ska vara aktivt.

LIFX Clean har både vitt och färgat ljus och släpps på utvalda marknader under sista kvartalet där Europa är en av dessa. Priset beräknas hamna kring EUR 69,99.

Källa: HomeKit Authority

Idioti. Men folk lär köpa ändå.

Också fascinerad av bakterieskräcken.