LEGO visar upp hybridracer i skala 1:10

Från sajten:
image

Lego har idag visat upp en ny Technic-bil i sin supercar-serie i skala 1:10. Nästa modell blir hybridracern Peugeot 9×8.

Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar består av 1775 bitar och mäter hela 50 centimeter. Med en höjd på 13 centimeter och bredd på 22 centimeter. Med 18 år på kartongen och med en prislapp på 2199 kronor.

Bilen är helt skalaenlig och har avancerad uppbyggnad av fyrhjulsdriften tillsammans med hybriddiften med V6 och el tillsammans med den 7-växlade växellådan. Peugots 9×8 unika dörrar och självlysande belysning är också funktioner som skall efterlikna den riktiga bilden.

Den riktiga bilen presenterades under premiärloppet av FIA World European Championship och ses igen på årets Le Mans 24-timmars-race 10 och 11 juni.

42156 Lego Technic Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar blir tillgänglig från och med första maj. Titta närmare på bygget här.

Via: Lego pressmeddelande.

Galleri

Ett par bilder för att jämföra mot den verkliga bilen:

3 gillningar

Snyggt! Men jag hade gjort det bättre :smiley:

5 gillningar

Jag tror dig, men du får ju bygga en för att bevisa :wink:

2 gillningar

Väntar på resultatet. :smirk:

 1. En ful bil i Lego
 2. En ful bil

Varför?!

1 gillning

Ful bil :sweat_smile:
Kanske för att den är en Le Mans Hybrid Supercar. Vilka andra i samma WEC klass är snyggare tycker du?

2 gillningar

Hoppas de får ordning på bilen till Le Mans 2023 :slightly_smiling_face:

Fräck!

2 gillningar

Från sajten:
image

Vi har byggt Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar från Lego och är både imponerade och utbrända.

Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar är ett bygge med 1775 bitar och är hela 50 centimeter lång. Tillsammans med en höjd på 13 centimeter och bredd på 22 centimeter så är den ett rejält bygge i skala 1:10.

Fullständig videorecension av Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar

Denna bil byggdes för att fira 100 årsjubileumet med Peugeot i Le Mans och de fick minst sagt till ett riktigt hållkäftenbygge och det speglar Lego-modellen.

Imponerade detaljer och välbyggt chassi och sedan en kaross som de verkligen lyckats efterlikna orginalbilen trots begränsningarna Lego kommer med.

Vi får öppningsbar frunk, motorhuv och dörrar. Tillsammans med självlysande framlyktor och roterande drivlina och styrning. Svårighetsgraden är hög och även om 1700 bitar inte låter så enormt mycket så tar det tid. Vi fick sätta oss vid 5-6 olika tillfällen och byggde totalt i 6-7 timmar.

Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar finns tillgänglig nu hos Lego och återförsäljare med en ordinarie prislapp på 2199 kronor. Men har setts så billig som runt 1600 kronor. Vilket den minst sagt är värld. Bygglädje, frustration, byggtid och utseendet ger dig verkligen valuta för pengarna.

18 plus står det på kartongen och vi förstår varför. Det är ett komplicerat bygge och det kommer ta tid. Självklart klarar yngre byggare än så att bygga denna. Men då krävs tålamod och Lego-erfarenhet. Men det är helt klart inte en födelsedagspresent till 7-åringen.

Recension: LEGO Peugeot 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar

Fördelar

 • Rejäl och imponerande
 • Detaljrik med rörliga funktioner
 • Snyggare än vad vi trodde

Nackdelar

 • Lego är dyrt

Detaljer

 • Artikelnummer: 42156
 • Antal bitar: 1775 st
 • Rekommenderad ålder: 18+
 • Mått: 13 cm x 50 cm x 22 cm
 • Produktsida
 • Hitta bästa pris på Prisjakt

Sammanfattning

Ett imponerande bygge som är avancerat och tar tid. Gör sig otroligt bra i bokhyllan och även om dessa sportbilar inte faller alla i smaken, så kan den överraska och imponera.

Betyg: 4.5 / 5

Teknikveckan rekommenderar starkt!
1 gillning

Då får vi hoppas att ditt ex håller bättre än orginalet gjorde på Sebring :slight_smile:

1 gillning

Alla mina ex är förstörda för all framtid! :joy: