LEGO vill lära oss om det kinesiska nyåret

Från sajten:
image

Söndagen den 22 januari firas Luna New Year som är det traditionella kinesiska nyårsfirandet. Vi går då in i kaninens år och Lego vill fira detta tillsammans med oss.

Detta som mycket annat har kommit ryktesvägen, att det skall komma set baserat på det kinesiska nyåret. Nu har bilder, pris och releasedatum också dykt upp.

De allra minsta får fira nyår tillsammans med Duplo 10411 Learn about Chinese Culture, 124 bitar och en prislapp på runt 600 kronor med två plus på kartongen.

80110 Lunar New Year Display innehåller 872 bitar som fördelas på två byggen. Setet hamnar på runt 900 kronor. Dessa två byggen kommer med varsin instruktionsbok så att vi kan bygga dem samtidigt tillsammans med någon annan.

Den ena displaydelen föreställer traditonella symboler för tur, önskningar och den klassiska koi-fisken för lycka. Den andra är klädd i bergsblomster som även det symboliserar lycka.

80111 Lunar New Year Parade är ett set i minifigurskala med 1653 bitar och kommer med en prislapp på strax över 1000 kronor. Paraden innehåller tre vagnar som kan kopplas samman och har rörliga delar som rör sig när vi rullar dem framår. Setet kommer dessutom med hela 18 stycken minifigurer.

Seten skall släppas 25 december här i Europa och något senare i Asien och USA.

Via: Brickset.

Galleri