LEGO Super Mario är barnsligt kul för både stora och små

Från sajten:
image

Det fina med Lego är att det är lika kul nu som när man var barn och vill man åt lite extra nostalgi blandat med moderna lösningar så är Legos Super Mario-serie värd att spana in.

Att komma igång

Det behöver inte bara vara plastdelar och pappersinstruktioner när det kommer till Lego och med Super Mario-serien så ligger det ingen bygginstruktion i lådan utan istället så laddar vi ned deras app. I appen kan vi komma åt samtliga instruktioner för alla byggset som finns i serien och för de minsta blir det till och med lite lättare att bygga. Anledningen till det är för att allt visas i 3D och vi kan zooma in och zooma ut och snurra runt i manualen så vi enkelt kan se vart nästa Legobit ska placeras.

Byggandet sker direkt via Lego Super Mario-appen

För att få ut det mesta av just denna serie så krävs ett startpaket där vi kan välja på Mario, Peach och Luigi. Med i lådan ligger en karaktär som trevligt nog även kan kopplas till vår telefon via Bluetooth. I varje byggset har vissa delar och fiender även en streckkod så när vår karaktär till exempel hoppar på en fiende så gör vår gubbe både ljud och visar saker på den lilla displayen.

Dags att börja bygga

I den här recensionen har vi testat att bygga “Äventyr med Peach – Startbana”, Peachs slott och Yoshis presenthus och till min hjälp så fick min dotter på 8 år och min son på 5 år stå för byggandet (jag fick inte vara med). Som vi redan har varit inne på så är appen ett smidigt verktyg för att enkelt följa instruktionerna och se exakt var alla bitar ska placeras. Dottern är galen i Lego Friends så när Peachs slott skulle byggas så var hon minst sagt lyrisk för att få hugga tag i bitarna och bygga ett alldeles eget prinsess-slott. Både dottern och grabben klarar (tråkigt nog) av att bygga samtliga set helt själva så jag fick snällt sitta och titta på och det var stor variation på byggandet där vissa delar var enkla och några lite klurigare så de fick tänka till ordentligt.

Peaches slott och Yoshis lekhus

 

När allt är byggt är det dags för lek

Har man flera startpaket hemma så kan man spela flera stycken och tillsammans klara banan eller banorna som man har byggt upp. I appen finns det även flertalet videos där de visar hur man kan spela för att besegra fiender och samla mynt antingen som ensam spelare eller om man spelar flera stycken. Men sen kan man så klart helt bortse från appen och låta fantasin sätta gränserna – vilket oftast blir roligast.

Även Mario och Luigi går att köpa som startpaket

Undertecknad är lite för gammal för att sitta och leka med de färdiga byggena men barnen däremot har spenderat många timmar med att bygga sina egna banor och sedan tävla både med varandra och spelat tillsammans för att besegra Bowser och rädda prinsessan.

Recension: Lego Peachs slott

Fördelar

 • Nostalgi på hög nivå
 • Roligt och varierande byggen
 • Kul att kunna koppla ihop Peach med telefonen
 • Pedagogisk app som visar hur man bygger

Nackdelar

 • Kan vara lite stökigt att uppdatera gubben via appen, det tog ett par försök

Detaljer

Tillverkare: Lego

Set som har testats:

71406 Yoshis presenthus (ca 249 kronor)

 • 246 bitar
 • rekommenderad ålder 6+

71408 Peachs slott (ca 1 099 kronor)

 • 1 216 bitar
 • rekommenderad ålder 8+

71403 Äventyr med Peach – Startbana (ca 449 kronor)

 • 354 bitar
 • rekommenderad ålder 6+

Sammanfattning

Vi kan verkligen rekommendera Super Mario-serien till både stora och små och för oss äldre är det inte så utmanade att bygga men desto roligare att få uppleva nostalgin från den gamla goda Nintendo 8-bitars-eran. De mindre barnen som bygger får sig dock en liten utmaning och att kunna koppla ihop sina karaktärer till en telefon ger ett mervärde i form av olika sätt att spela på och att det går att tävla och spela tillsammans. Så om du har barn som har fått upp ögonen för Super Mario så är denna serie värld att spana in. Roligast blir det när man har många set och kan bygga en riktigt stor bana där man tillsammans med en kompis eller ett syskon tillsammans ska bekämpa alla fiender.

Betyg: 4.5 / 5

Teknikveckan rekommenderar starkt!

Galleri

Varför använder du pressbilder i en recension @Marcus_Attefors ?

Sälj Sonyn nu Esse och skaffa en GH6 så kan du också skapa egna pressbilder :stuck_out_tongue:

hahahah :wink: Snygga var de!