Lagra el hemma med Homevolt från Tibber

Från sajten:
image

Tibber lovade något speciellt nu på morgonen och detta var Homevolt. Lagra elen hemma när den är billig på ett batteri som säljs komplett med installation.

Elbolaget Tibber har precis visat upp en ny produkt för våra hem – Homevolt. Detta är ett hemmabatteri där användaren kan lagra el när denna är billig för att sedan använda när elen är dyr. Detta i samarbete med Polarium och det är ett stilrent batteri med skandinavisk design som visats upp för marknaden.

Ett enkelt gränssnitt utlovas och med hög kvalitet och avancerade funktioner. Fungerar även för dig som har solpaneler vilket är ett steg på vägen att bli självförsörjande även när solen inte skiner.

Batteriet finns i tre olika färger för att passa in bättre; vitt, grått och rött. Leveranser är tänkta att börja under fjärde kvartalet i år.

Allt ingår vid köp av Homevolt, såväl produkt som installation och det kan förbeställas nu via Tibber Store. Rekommenderat pis är 89 995 kronor för 6,65 kWh och 129 9995 kronor för 13,3 kWh. Det är också möjligt att få avdrag för grön teknik för den som har solpaneler installerade.

Källa: Tibber

Galleri

1 gillning

Kan nån som är bättre på matte och elbilar förklara varför i hela friden jag skulle vilja lägga mellan 89 995 och 129 9995 kronor på ett batteri? Jag fattar poängen att man kan ladda upp batteriet själv med solceller fast tar det inte vääääldigt lång tid innan man går plus med tanke på att elen inte är tokdyr året runt?

3 gillningar

Det kan vara bättre att lägga samma pengar på Fortum aktier med 7% utdelning.

1 gillning

Går inte att försvara eller förklara. Finns ingen anledning att husbatterier skulle vara dyrare än bilbatterier. Nu kostar det typ 10 gånger mer. Tvärt om – husbatterier borde så fall göra av avdankade bilbatterier och vara mkt billigare.

2 gillningar

Det öppna API:et är genialiskt. Priset är genomkorkat. Men sjunker förmodligen över tid.

Är det inte allt runt man oxå betalar för som gör att priset sticker iväg?
Installation, mjukvara, support och förhoppningsvis nått service avtal som byter ut batterierna efter några år när de börjar ta slut.

Har inte nyare elbilar batterier som det går att ta ut ström ifrån, alltså typ detta batteri fast på hjul. :slight_smile:

Borde man inte kunna använda sig av gamla UPSer från serverhallar? Känns ju som en betydligt humanare prisbild.

Det höga priset var tydligen inget problem. Interna källor säger att man sålde för 100 MSEK första dagen. Om det är sant vet jag inte.