Ladda din mobiltelefon direkt på skrivbordet

Från sajten:
image

Ladda din mobiltelefon hemma utan att det syns. Med Ikea Sjömärke blir detta möjligt och den trådlösa laddningsplattan finner lätt sin plats.

Ikea Sjömärke är en ny produkt från Ikea som låter dig ladda din mobiltelefon (om den stöder QI vill säga) direkt på ditt skrivbord. Laddplattan monteras under din skrivbordsskiva eller annat hyllplan och ska fungera genom alla ytor undantaget metall. Tekniken som används är som sagt var QI vilket fungerar med de flesta nyare mobiltelefoner på marknaden. Den monteras antingen via den medföljande dubbelhäftande tejpen eller genom att skruvas på plats. Rekommendationen är att skrivbordsskivan är av antingen trä eller plast för att det ska fungera. Minsta tjocklek är 8 mm och högsta tjocklek är satt till 22.2 mm enligt uppgifter från Ikea.

Ikea Sjömärke

Anslut därefter laddningsplattan till ett strömuttag och njut av ett renare skrivbord. Räkna dock inte med några superladdningshastigheter då den stöder 5W. Inbyggd temperatur- och strömmätning för att undvika överhettning.

Ikea Sjömärke har fått ett pris på USD 40 och ska finnas till försäljning under oktober månad i varuhusen.

Källa: Engadget

2 gillningar

Synd att karlby är för tjock :frowning:

Bra idé. Blir genast lite sugen på att sätta en under skrivbordet både på jobbet och hemma.

Hm, tänker att naturlagarna kommer minska användarupplevelsen. Induktiv laddning är väldigt känslig för avstånd. 22 mm mellanrum borde göra att en hel del av laddningsenergin går förlorad. Skulle inte köpa med mindre än att bordsskivan är max 4-5 mm tjock.

Minsta tjocklek är 8mm tydligen

Intressant, tänker att denna vid nattduksbordet är perfekt. Mobilen laddas långsamt vilket är bra för batterihälsan och man slipper en laddare som telefonen kan ramla ner från.

1 gillning

Bra tänkt. Jag har en billig QI-laddare från IKEA på sängbordet idag och lyckas ofta knuffa till telefonen så jag vaknar utan att ha fått laddning. Frågan är hur stor laddningszonen blir med denna.