Kuo: Apples AR headset använder Face ID-teknologi för handgester

Från sajten:
image

Ming-Chi Kuo är ute med nya rykten kring Apples framtida Augmented Reality-satsning.

Rykten kring Apples satsning på VR respektive AR gör att man lätt blandar ihop dom båda. Men Kuos senaste rykte gäller AR/MR och påstår att den kommer ha fyra 3D-sensorer för att läsa av omgivning och handgester. Men till skillnad från iPhone och dess Face ID kommer det krävas att ljuset som dessa sensorer skickar och läser av utnyttjar en längre distans. Detta menar Kuo kommer göra att enheten behöver dra mer ström.

Han fortsätter med att den kommer vara utrustad med tre ToF-kamerasensorer som LiDAR för att säkerställa precisionen. Avslutningsvis backar Kuo upp sitt tidigare påstående att Apple ser sin AR-satsning ta över iPhones popularitet och status i samhället inom 10 år.

Via: Appleinsider

Från sajten:
image

Det har ryktats om AR-glasögon eller headset från Apple i flera år nu och många hoppades på att det skulle visas upp i början på nästa år men ny pekar ryktena på att det kommer dröja lite längre.

Det är Apple-läckaren Ming-Chi Kuo som berättar att Apples egna AR-glasögon (eller headset) har skjutits upp från att först vara planerade att presenteras i början av 2023 till att nu först visas upp i mitten av 2023. Anledningen ska enligt Kuo vara att de har stött på problem med mjukvaran som verkar ta längre tid att lösa än vad de först hade hoppats på.

De skulle dock fortfarande kunna tänkas att visa upp dem i början på året men Kuo tror att de kommer avvakta så tiden mellan presentationen och när man kan köpa dem inte blir för lång. Om det blir ett par glasögon eller någon form av headset återstår att se, men vem vet kanske kommer båda? Oavsett vad så ryktas prislappen bli hög och hur många som faktiskt kommer köpa sig ett par återstår att se.

Via MacRumors

Förstår inte varför Apple behöver ha bråttom.
Vill såklart att Apple ska revolutionera detta också, men tror att ”marknaden” behöver mogna lite mer först.
Men Apple får gärna motbevisa mig och visa upp dessa snart.

En produkt som kanske inte ens finns, som vi inte har några bevis för att den alls kommer att släppas, kanske inte kommer att släppas på det datum vi inte vet om den hade varit tänkt att släppas.

Det är fan utmanande att följa applenyheter nuförtiden.