Kuo: Apple släpper AR Headset nästa år med processor i M1-klass

Metaverse begreppet börjar bli uttjatat. Likt som multimedia blev en fräsig term på 90-talet när CD-spelare till datorer blev vanligt.

Microsoft verkar lägga ned sin motsvarighet. Användningsområdet är nog väldigt begränsat:
Uppgifter: Osäkert Microsoft har skrotat Hololens 3 - M3 (idg.se)

Ge mig ett par glasögon där jag kan blockera reklam i det offentliga rummet så är jag nöjd.

1 gillning

Eller molnet…

Från sajten:
image

Apples AR/VR headset ser ut att kunna lanseras till slutet av året enligt senaste rykten.

Mark Gurman gick nyligen ut med att han tror att headsetet inte lanseras förrän tidigast 2023. Nu påstår Digitimes att produktionstester är klara vilket möjliggör att produktion kan starta i augusti eller september.

Om allt fortsätter flyta på utan förhinder så menar Digitimes att Apple tänker sikta på en lansering till slutet av året. Senaste rykten om prislappen på enheten påstår att den kan landa på omkring 3 000 dollar, ungefär 28 000 kronor.

Via: Macrumors

28000…:flushed: Jag kan väl säga så här, sonen får inga i julklapp…

USD 3.000 är ju som alltid utan svensk moms. Ingen i US bryr suig om svensk moms, och allra minst om de bor i typ Oregon. Med dagskurs, svensk moms och avrundat så pratar vi SEK 36.000. Tror inte det kommer vara lång kö utanför Apple Store vid lanseringen… Men ändå kul om det börjar hända saker på området. Det har snackats så mycket och hänt så lite de senaste åren.

Min enkla tanke är att det kommer floppa lika mycket som det gjorde redan på 90-talet.

https://vr-compare.com/headset/fortevfx1

(jag stod på en datormässa och demade sådana, inte ett enda par såldes)

2 gillningar

Fast nu kanske tekniken har kommit ikapp för att erbjuda det folk förväntar sig? Men, priset är ett problem.

Rykten, rykten, rykten…

Från sajten:
image

Kuo har tidigare påstått att Apple inte skulle nämna sitt headset under konferensen och nu tror han även det kommer senare än tänkt.

De långdragna nedstängningarna som plågar Kina just nu gör det enkelt att peka på förseningar. Men det är precis det här som gör att Kuo tror att Apples headset flyttas fram ett kvartal nästa år. Med andra ord så tror han att vi kan få se det beryktade headsetet någon gång mellan april och juli 2023.

Via: 9to5mac

Alex Kipman sa redan 2017 att smartmobilen i princip redan är död. Nu är han borta från Microsoft och AR/VR projektet är osäkert och kanske rent av läggs ned.
Så att Apple inte vill släppa en halvmesyr är förståeligt. Frågan om det alls blir något, vet inte om folk vill bära glasögon om man inte måste så att säga:

Alex Kipman fick sluta för att han inte verkar vara en trevlig person.

Sen återstår det att se om MS vill fortsätta sin satsning.

De har redan omplacerat ungefär hälften av personalen till andra områden. Ja Kipman fick sluta för att han gjorde olämpliga saker. Men HoloLens projekt har varit lite skakigt länge.

Från sajten:
image

Ming-Chi Kuo tror att Apple redan har börjat jobba på en billigare modell av sitt AR/VR-headset.

Den första modellen ryktas få en prislapp på närmare 3 000 dollar vilket är ungefär vad en MacBook Pro 14” med M1 Max kostar. Det kommer krävas mycket av Apple för att kunna göra det till en storsäljare. Men nu tror Ming-Chi Kuo att nästa generation av headset kommer att komma i två versioner år 2025.

En uppföljare till den första modellen som lanseras nästa år i premiumsegmentet och en lite billigare modell. Den billigare kan då få en simplare design och annan hårdvara med lite sämre prestanda.

Via: 9to5mac

Rykten om att Apples VR-headset skall kunna läsa av ögat/iris, för betalningar, inloggning mm. Spännande.

Gadgets 360

Från sajten:
image

Apples mixade reality-headset börjar äntligen bli verklighet.

Nu dyker det upp fler rapporter om att den efterlängtade produkten. Denna gånger handlar det om att headsetet kommer att inkludera autojusterande linser och en fysisk liten knapp för att växla mellan en virtuell och verklig synbild. Det är The Information som rapporterade att headsetet, som ännu inte har tillkännagetts av Apple, också kommer att ha flera kameror för både augmented och virtuell verklighet. Headsetet sägs också vara kompatibelt med den senaste versionen av AirPods Pro.

De automatiskt justerande linserna kommer enligt uppgift att hjälpa användarens att få rätt mellan pupiller och headsetets displayer för att ge största möjliga synfält. Personer med glasögon kommer att kunna fästa anpassade receptbelagda glasögonlinser till headsetet med hjälp av magneter. Ryktet säger att headsetet kommer att likna skidglasögon, och kommer att drivas av operativsystemet “xrOS”, som står för utökad verklighet (extended reality).

Headset VR AR

Photo: MidJourney

Enligt The Information har Apple arbetat med mixed reality-headsetet i sju år och planerade egentligen att släppa det 2019. Lanseringsdatumet har dock skjutits fram flera gånger, och det är nu tänkt att produkten ytterligare skjuts fram och inte levereras förrän under andra halvan av 2023 på grund av “mjukvarurelaterade problem”, Det här enligt Apple-analytikern Ming-Chi Kuo.

När det så småningom lanseras kommer headsetet att vara Apples första nya produktgrupp sedan lanseringen av Apple Watch 2015. Headsetet förväntas ha både AR- och VR-möjligheter och kosta därefter, ryktet säger en prislapp på minst 3 000 dollar.

Via: Business Insider

Källa: The Information

1 gillning

Från sajten:
image

Källor till Bloomberg är säkra på att WWDC i juni är då Apple visar upp deras Mixed Reality-headset.

Worldwide Developers Conference (WWDC) vore ett bra tillfälle för Apple att visa upp deras nya headset för att förbereda utvecklarna. Men eftersom det lät likadant förra året är det svårt att lita på ryktet trots att källor till Bloombergs Mark Gurman är säkra på att det är då den presenteras.

Apples Mixed Reality-headset som sägs få namnet Reality Pro, ryktas bli en dyr historia med en prislapp som startar på 3 000 dollar(!). Även om det sägs bjuda på en del teknik för pengarna så som dubbla 4K-skärmar och flera yttre kameror så är den främst tänkt att locka entusiaster och utvecklare. På det sättet blir den en språngbräda innan en modell med en mer konsumentvänlig prislapp släpps året därpå.

Via: Engadget

1 gillning

Från sajten:
image

Anställda på Apple är skeptiska till det kommande AR/VR-headsetet enligt anonyma källor till New York Times.

Anställda ska ha lämnat projektet eftersom de inte tror att den kommer bli särskilt framgångsrik. Apple förväntas lansera headsetet på WWDC i juni. New York Times skriver att de tror att headsetet blir mer tilltalande för företag än konsumenter.

Enligt tidiga rykten så tror Apple själva att det endast kommer säljas en miljon enheter under första året. En bidragande faktor till det beror på prislappen som ryktas landa på 3 000 dollar. En andra generation med lägre pris sägs redan vara under utveckling och förväntas släppas 2025.

Via: 9to5mac

Sägs kosta över $3000 så om det blir ett VR headset tror jag det blir en rätt nischad produkt:

Men nåt användningsområde den kanske har.