Kuo: Apple släpper AR Headset nästa år med processor i M1-klass

Från sajten:
image

Ming-Chi Kuo är ute och svingar med rykten om Apples kommande AR/VR-satsning.

Kuo skriver att Apples AR Headset släpps nästa år och kommer ha processorkraft i klass med M1. Den kommer kunna användas enskilt eller i samspel med antingen Mac eller iPhone. Han vågar även påstå att detta headset kommer slå ut iPhone inom tio år.

Den ska använda sig av två processorer varav en i M1-klass och en i lägre klass. Prestandan kommer krävas för att kunna driva de två microLED-skärmarna i 4K från Sony. Apple ska enligt Kuo göra storsatsning på att få över utvecklare till plattformen och på så sätt kunna erbjuda sin egen version av “Metaverse“.

Via: iMore

Från sajten:
image

Tidigare rykten har skvallrat för en presentation under WWDC och släpp till hösten men nu verkar detta flyttas fram.

Tydligen ska Apple ha stött på problem med kameror, överhettning och buggar i mjukvaran. Allt detta ska alltså ha lett till att Apple nu överväger att senarelägga presentation och släpp av deras beryktade AR/VR-headset.

Informationen kommer från källor till Bloomberg och ett scenario är att Apple presenterar den i slutet av detta året för att sen släppa den i början av 2023. Headsetet ryktas drivas av chip i klass med M1 Pro som är designade för bärbara datorer vilket kan vara anledningen till överhettningen.

Via: Appleinsider

Undrar vad Apple tänker sig ska vara huvudanvändningen för dessa? Spel? Kommer de se ut så som vi är vana vid eller blir det en helt annan design? Är det förstadiet till glasögon? Många frågor blir det…:smiley:

Från sajten:
image

Det nya operativsystemet har hittats bland öppen källkod och loggar i App Store.

Att Apples AR/VR headset får ett eget operativsystem med ett namn som slutar med OS kanske inte är en chock. Men att det namnet nu kan ha avslöjats ger förhoppningar om att vi snart får se en lansering. Bland källkod och loggar har det nu hittats kod med namnet “realityOS” och det har tidigare hänvisats till detta namnet med förkortningen rOS.

Looks like #Apple just accidentally confirmed #RealityOS. 🥽

Whoops!https://t.co/IEowqdVcf2 pic.twitter.com/LsNRRalGld

— matthewdavis.eth (@IAmMatthewDavis) February 9, 2022

Apples AR/VR headset förväntas visas upp senare i år med motsvarande prestanda som M1-chippet. Dock verkar förhinder göra att vi antagligen inte kan lägga händerna på det förrän tidigast nästa år.

Via: MacRumors

Förstår fortfarande inte syftet.

3 gillningar

Metaverse begreppet börjar bli uttjatat. Likt som multimedia blev en fräsig term på 90-talet när CD-spelare till datorer blev vanligt.

Microsoft verkar lägga ned sin motsvarighet. Användningsområdet är nog väldigt begränsat:
Uppgifter: Osäkert Microsoft har skrotat Hololens 3 - M3 (idg.se)

Ge mig ett par glasögon där jag kan blockera reklam i det offentliga rummet så är jag nöjd.

1 gillning

Eller molnet…

Från sajten:
image

Apples AR/VR headset ser ut att kunna lanseras till slutet av året enligt senaste rykten.

Mark Gurman gick nyligen ut med att han tror att headsetet inte lanseras förrän tidigast 2023. Nu påstår Digitimes att produktionstester är klara vilket möjliggör att produktion kan starta i augusti eller september.

Om allt fortsätter flyta på utan förhinder så menar Digitimes att Apple tänker sikta på en lansering till slutet av året. Senaste rykten om prislappen på enheten påstår att den kan landa på omkring 3 000 dollar, ungefär 28 000 kronor.

Via: Macrumors

28000…:flushed: Jag kan väl säga så här, sonen får inga i julklapp…

USD 3.000 är ju som alltid utan svensk moms. Ingen i US bryr suig om svensk moms, och allra minst om de bor i typ Oregon. Med dagskurs, svensk moms och avrundat så pratar vi SEK 36.000. Tror inte det kommer vara lång kö utanför Apple Store vid lanseringen… Men ändå kul om det börjar hända saker på området. Det har snackats så mycket och hänt så lite de senaste åren.

Min enkla tanke är att det kommer floppa lika mycket som det gjorde redan på 90-talet.

https://vr-compare.com/headset/fortevfx1

(jag stod på en datormässa och demade sådana, inte ett enda par såldes)

2 gillningar

Fast nu kanske tekniken har kommit ikapp för att erbjuda det folk förväntar sig? Men, priset är ett problem.

Rykten, rykten, rykten…

Från sajten:
image

Kuo har tidigare påstått att Apple inte skulle nämna sitt headset under konferensen och nu tror han även det kommer senare än tänkt.

De långdragna nedstängningarna som plågar Kina just nu gör det enkelt att peka på förseningar. Men det är precis det här som gör att Kuo tror att Apples headset flyttas fram ett kvartal nästa år. Med andra ord så tror han att vi kan få se det beryktade headsetet någon gång mellan april och juli 2023.

Via: 9to5mac

Alex Kipman sa redan 2017 att smartmobilen i princip redan är död. Nu är han borta från Microsoft och AR/VR projektet är osäkert och kanske rent av läggs ned.
Så att Apple inte vill släppa en halvmesyr är förståeligt. Frågan om det alls blir något, vet inte om folk vill bära glasögon om man inte måste så att säga:

Alex Kipman fick sluta för att han inte verkar vara en trevlig person.

Sen återstår det att se om MS vill fortsätta sin satsning.

De har redan omplacerat ungefär hälften av personalen till andra områden. Ja Kipman fick sluta för att han gjorde olämpliga saker. Men HoloLens projekt har varit lite skakigt länge.

Från sajten:
image

Ming-Chi Kuo tror att Apple redan har börjat jobba på en billigare modell av sitt AR/VR-headset.

Den första modellen ryktas få en prislapp på närmare 3 000 dollar vilket är ungefär vad en MacBook Pro 14” med M1 Max kostar. Det kommer krävas mycket av Apple för att kunna göra det till en storsäljare. Men nu tror Ming-Chi Kuo att nästa generation av headset kommer att komma i två versioner år 2025.

En uppföljare till den första modellen som lanseras nästa år i premiumsegmentet och en lite billigare modell. Den billigare kan då få en simplare design och annan hårdvara med lite sämre prestanda.

Via: 9to5mac