Kultspelet DOOM lanseras på Husqvarnas robotgräsklippare

Från sajten:
image

För dig som har en robotgräsklippare från Husqvarna och gillar kultspel så kommer goda nyheter. Nu blir det möjligt att spela Doom på robotgräsklipparen!

Husqvarna tar sina robotgräsklippare till nästa nivå och låter användare spela Doom på dessa. Kultspelet Doom som lanserades 1993 kommer nu att kunna spelas på den inbyggda displayen på robotgräsklippare från Husqvarna. En kostnadsfri uppdatering skickas ut mellan april och september månad vilket gör det möjligt att fördriva lite tid i trädgården på ett mer spännande sätt.

Denna lansering är en direkt följd av att Husqvarna i vintras under DreamHack Winter anordnade det första multiplayer-mästerskapet någonsin på en enhet som inte är avsedd för gaming. Besökare kunde där spela Doom på robotgräsklipparen och tävlade då om en plats i finalen på scenen. Under DreamHack fick Husqvarna även pris för “Best Booth Activation 2023”. robotgräsklippare från Husqvarna som är kompatibla är de i deras Automater Nera-serien vilket omfattar i runda slängar drygt 30 000 användare världen över.

Så spelar man Doom på en Husqvarna Automower Nera:

  • Doom (1993) spelas med hjälp av robotgräsklipparens inbyggda display och kontroller. Spelaren svänger med kontrollratten, rör sig framåt genom att trycka på Start-knappen medan Stop-knappen används för att strafe:a och öppna dörrar. För att skjuta trycker spelaren på kontrollratten.

För dig som vill kolla in tävlingen på Dreamhack Winter 2023 så finns den här och är du intresserad av att veta mer så klicka dig vidare här och fyll i formuläret.

Källa: Pressmeddelande