Köp från Wish kan sluta i försäkringstragedi - nu krävs nya regler

Från sajten:
image

Privatimport via kinesiska och amerikanska e-handelsjättar riskerar sluta i tråkigheter enligt Svensk Handel och kräver nu nytt regelverk.

Ansvaret för så kallade e-handelsplattformar, webbsidor som inte nödvändigtvis säljer så mycket egna varor utan agerar som en mellanhand mellan försäljare och köpare, har begränsat ansvar om någonting skulle hända.

Detta enligt Svensk Handel och dess nordiska systerorganisationer som nu tar frågan till ansvarig EU-kommisionär, dansken Margrethe Vestager som ansvarar för konkurrensfrågor i unionen.

Ett problem som tas upp är om en laddare skulle börja brinna på grund av dålig kvalité och i och med att vi som kunder importerat den själv är det inte säkert att försäkringsbolaget tar alla skador som sker.

Vidare menar Svensk Handel att det skapar orättvis konkurrens jämfört med svenska e-handlare. Det kanske också är det som är kärnfrågan med tanke på att organisationen skall företräda just svensk handel.

För att sätta problemet i kontext: 2018 köpte Elsäkerhetsverket tio USB-laddare från Wish. Inte en enda av dem uppfyllde ens baskraven för säkerhet. Elsäkerhetsverket varnar: Stora risker att köpa laddare från vissa e-handelssajter | Elsäkerhetsverket

3 gillningar

Kan inte förstå folk som handlar skit från Wish, speciellt inte prylar som tex har med elsäkerhet att göra…

4 gillningar

Handlar man elprylar från wish får man fan skylla sig själv.

1 gillning

Så är det

Något som irriterar mig är när man handlar från en svensksida men varan skickas ifrån Kina. Ingen informations alls på hemsidan om detta.

1 gillning