Kina överväger att begränsa barnens skärmtid till 2 timmar om dagen

Från sajten:
image

Kinas cyberspace-administration har lagt fram ett förslag som kommer att begränsa skärmtiden rejält för alla yngre.

Två timmars skärmtid om dagen är inte särskilt mycket när man är 16-17 år gammal. Men det är den skärmtiden som det nya lagförslaget skulle innebära för alla i den åldern. För barn i åldern 8-15 år så är det endast en timme som skulle tillåtas och 40 minuter för barn under 8 år. Barn under 3 år skulle begränsas till sånger och andra former av ljud utan skärmtid alls. Förslaget förbjuder även all skärmtid från 22.00 till 06.00 för alla under 18 år.

Den kinesiska staten är orolig att överdriven användning av telefoner tillsammans med spel och tjänster kan vara skadligt för unga och vill förhindra beroende. I Kina begränsas redan online-spel till tre timmar per vecka för barn. Det är inte säkert att det nya förslaget kommer att godkännas. Men om det gör det så sätts det press på hårdvarutillverkare och utvecklare att justera deras produkter för att tillgodose de nya reglerna.

Via: Engadget

Skulle behövas i fler länder.

3 gillningar

Fast Kina kontrollerar och övervakar ju sin befolkning via bla mobilerna, borde bli svårare om kidsen nu lämnar mobilen hemma.