Julen kanske blir utan nya MacBook Pro-modeller

Från sajten:
image

Många går och väntar på att Apple ska uppdatera deras MacBook Pro-modeller till M2-chip, men Tim Cooks senaste kommentar tyder på att väntan kan fortsätta ett tag till.

I samband med kvartalsrapporten diskuterades årets utmaningar med att få fram produkter och ökade omkostnader. Även om Apple kunde stoltsera med deras bästa kvartal hittills för Mac så lät det annorlunda om nästkommande kvartal.

Apples Vice VD Luca Maestri berättade att de tror på en minskning i Mac-försäljningen jämfört med samma period förra året. Även Tim Cooks kommentar om julen dödade allt hopp om fler Mac-modeller. Tim Cook började med att tacka alla medarbetare som jobbat med produkterna i Apple, ”när vi nu går in i julen med en färdig uppställning av produkter”.

Förhoppningsvis snubblade Tim lite på orden och kanske redan råkade se kommande uppdateringar som vi inte vet om till julen. Annars är det helt enkelt så att Apples produkter för 2023 är presenterade och lanserade.

Via: Appleinsider

Från sajten:
image

Tidigare idag skrev vi om att nya MacBook Pro-modeller kanske inte släpps innan julen och nu ryktas de vara försenade till mars.

På den sydkoreanska bloggen Korean blog Naver har kontot “yeux1122 som påstår sig ha kontakter i tillverkningskedjorna, skrivit att släppet blir nästa år. Den för oss okända användaren påstås ha blandat resultat i tidigare rykten om Apple. Men enligt kontot ska tillverkningen gå efter ett schema för leverans av nya MacBook Pro-modeller till mars.

Även Mark Gurman var samstämmig i sitt senaste nyhetsbrev och enligt hans källor ska Apple ha beslutat att avvakta till nästa år med att presentera nya Mac-datorer. De exakta orden om MacBook Pro i hans nyhetsbrev är att de ska lanseras under första kvartalet 2023. Med tanke på hur svårt Apple och andra tillverkare har haft det att få fram produkter under året så känns det troligt.

Via: Macrumors