JBL Quantum 910P - gaminglurar med extra allt

Från sajten:
image

Vi har kastat oss in i spelets stora värld och testat JBL Quantum 910P som är ett par gaminglurar med extra allt för en resonabel prislapp.

En rätt neutral design

JBL Quantum 910 är genomgående i plast och känns tråkigt nog aningen billiga. Micken går inte att ta loss och den går inte heller att vinkla närmare munnen om så önskas. Själva “slidern” där man kan justera efter sin huvudform är även den i plast och den är något slapp då vi flera gånger har fått justera så hörlurarna sitter bekvämt på huvudet. På det stora hela har Quantum 910 en design som inte får oss av ramla av stolen men den är inte heller så hemsk så vi skäms så fort vi sätter på oss lurarna.

Kåporna har LED-lampor runt sig så om man önskar går det att lysa upp omgivningen en aning med lite färg. Det finns en rad olika knappar på Quantum 910 och de har placerats så vi lätt kan memorera var vi justerar till exempel volymen samt mikrofonen. Quantum 910 är riktigt bekväma att ha på sig och de mjuka kuddarna och huvudbandet gör att vi kan spela i flera timmar utan att få ont.

Fullpackade med funktioner – på gott och ont

Hörlurarna har stöd för att kopplas till två olika källor så vi enkelt kan hoppa mellan enheter och de går att antingen koppla direkt till handkontrollen via sladd eller så kan man peta in den medföljande dongeln i sitt PS5 och njuta av en trådlös upplevelse. Hörlurarna kommer även utrustade med aktiv brusreducering som gör ett rätt mediokert jobb om vi ska vara ärliga. Den eliminerar lite brus i omgivningen men det är knappt värt det med tanke på att det drar mer batteri att ha det igång.

Apropå batteri så har hörlurarna en batteritid på cirka 40 timmar vilket är riktigt bra och hörlurarna går att konfigurera på detaljnivå via deras app till PC – och här tog det tyvärr stopp för en Mac-användare som jag. Det finns en Mac-app på deras hemsida som enligt dem själva ska fungera men så är inte fallet. Hörlurarna vägrar koppla upp så vi kunde inte i detta test justera varken equalisern, ändra färgerna på LED-lamporna på kåporna, justera mikrofonen eller konfigurera JBL QuantumSPHERE 360.

Det sistnämnda är en headtrackingfunktion som ger oss ett 3D-ljud när vi spelar och för att kalibrera detta krävs dels det medföljande tillbehöret i kartongen men även mjukvaran som bara finns till PC så detta kunde vi tråkigt nog inte testa.

Ljud och mikrofon

Trots att vi inte kunde testa 3D-ljudet så levererar Quantum 910 ett riktigt bra ljud när vi spelar spel som Call of Duty. Det är en hög detaljrikedom och ett bra tryck i basen så när vi står och tömmer magasinet i ett automatvapen så känns det i hela kroppen. Oavsett om vi spelar på lite lägre volym eller drar på ordentligt så bibehåller hörlurarna en god kvalité. Vi har även spelat en hel del online och mikrofonen levererar ett tydligt ljud till personerna på andra sidan och lyckas även filtrera bort brus och skrammel i bakgrunden på ett bra sätt.

 

Recension: JBL Quantum 910

Fördelar

  • Riktigt bra ljud samt bra mikrofon
  • Bra batteri
  • Många anslutningsmöjligheter

Nackdelar

  • En app som bara fungerar på Windows
  • Lite för plastiga
  • Micken går inte att ta av

Sammanfattning

JBL Quantum 910 är ett par hörlurar som har det mesta så som 3D-ljud, brusreducering, stöd för flera enheter och en riktigt bra batteritid. Men den något plastiga känslan drar ned betyget och även kravet på en PC för att konfigurera hörlurarna. Här borde JBL styra upp antingen en Mac-app som fungerar eller släppa en mobil-app som hörlurarna går att konfigurera i som många andra tillverkare idag har. Trots det negativa så är det här ett par riktigt bra gaminglurar som levererar ett brett ljud med mycket djup och en mikrofon som gör att våra vänner kan njuta av våra vackra stämmor i fin kvalité.

Betyg: 3.5 / 5

Teknikveckan rekommenderar!
1 gillning