iRobots nya städrobotar kan arbeta i team

Från sajten:
iRobots nya städrobotar kan arbeta i team | Teknikveckan


image

Vi på Teknikveckan tycker att robotdammsugare är något av det bästa som har hänt sedan skivat bröd kom till staden och iRobot har nu släppt en ny smart lösning för dig som hatar att städa.

Deras nya robotdammsugare Roomba s9+ uppgift är att hålla hemmet rent från smuts och damm medans deras nya mopprobot Braava Jet m6 ser till att moppa rent. Det fina med dessa två är att de kommunicerar med varandra så när dammsugningen är klar så har Braava Jet m6 koll på att det är dags att moppa golven. Braava fungerar även med föregångaren Roomba i7+ men man tappar några funktioner.

Både Roomba s9+ och Braava har lanserats i Nordamerika och kommer att hitta sig till Europa den 12 juli, priset för den förstnämnda ligger på 1 299 dollar med Clean Base vilket innebär att dammsugaren kan tömma sig själv. Och Braava kostar 499 dollar.

 

 

Via The Verge

1 gillning

Får vibbar av följande.

Intressant att de har en mopp-robot på trägolv.
Våra trägolv slipades och lackades för tre år sedan, moppat med lätt fuktad mopp precis när renoveringen var klar, aldrig sedan dess. Eventuella fläckar tas bort med lätt fuktad trasa, även på ekparketten i köket.
https://www.golvbranschen.se/media/3754453/skotselrad_lack_tragolv.pdf