iPhone 12 har problem med trådlös laddning/laddare

Hej,
Iphone 12 verkar har problem på en hel del QI laddare. Själv har jag precis skaffat en Volvo med induktiv laddning i den. Där fungerar det såklart inte att ladda min iPhone 12 Pro Max.
Testade en 11, och den fungerar utan problem. Verkar dock inte att det bara är Volvos laddare som inte fungerar utan rapporter jag hittat kan vara vilka som även om de är QI certifierade.

Letar runt på nätet och hittar en hel del männsikor där de inte kan ladda på vissa QI certifierade laddare med iphone 12. Bland annat här:

Hittade också en tråd på Apples forum där i princip ingen där fick någon 12a att fungera på Volvo… Och oklart vart eller vem som jobbar med felet. Volvo, Apple, ingen?

https://discussions.apple.com/thread/252044047?login=true&page=3

Trist att MagSafe ska skapa sådana problem. Och att få support i såndana här ärenden är ganska svårt.

Apple supporten brukar vara bra enligt egen erfarenhet när det är npågot fysiskt fel på produkten. Men diffusa mjukvarufel så blir jag så frustrerad att sitta i en chat med Apple, för oavsett hur mycket info man hittar, att ingen iPhone 12 fungerar på en Volvoladdare så ska man igenom alla onödiga procedurer som omstart, återställning av telefon mm.
När man säger att man redan testat och gjort alla steg de förelsår så är de tändoå, testa att göra X och återkom. (Inte första gången jag har fått hålla på med diffusa fel med samma resultat.) Inte att, hej, vi kan ta detta vidare till våra tekniker. Eller vi känner till problemet och jobbar på en lösning. Nä felsök hela hårdvaran till förbannelse.  Nåja, det var en liten rant om mina upplevelser av Applesupport när jag tycker den är mindre bra. Även om den annars är outstanding…

Det var en parantes.

Inlägget var mer en liten info om vad jag hittat hittills, kanske andra har problem med Iphone 12 och olika trådlösa laddare. Kom precis på att jag har en laddare till som inte fungerar och det är en QI laddare från IDeall of sweden.

Fler som har upplevt problem?
Hård omstart som föreslås att funka ibland har inte fungerat för mig i alla fall.

Sen så vet jag inte om det är ett så stort problem för mig för jag kommer förmodligen köra på sladd och använda Apple Car play, det verkar smidigare än Blåtand, och bättre ljud.

Är det inte så att Volvo-laddaren helt enkelt inte låter dig lägga telefonen på ett sätt så QI-laddaren når? Har noterat att man får lägga iPhone 12 placerad så att stora delar av nedre delen sticker ut från laddaren, alltså att induktionsen är rätt högt.

Kanske. Dock har jag testat massa positioner men in sidled går det inte. Den startar att ladda en halv sekund. Sen stoppar den. De som hade problem hade både mini och vanlig storlek på luren. Exakt samma fel.

Farsan har skaffat ny Volvo med induktionsladdning och vi upplevde precis samma sak, men med både min 12 PRO och hans XR. Så min första tanke var att han fått ett måndagsexemplar till laddare.

Min 12 pro funkar med nudient skal i X3an
Inte varit några problem, kan även ligga lite snett (var tvungen o testa)
Undrar vad skillnaden är, Volvo mot tex BMW, som i mitt fall funkar.
Olika typer av Qi ?

Forfarande övertygad att det är för lite plats för laddning så det inte går att lägga dem rätt på laddaren. Så var det med Polestar 2:an.

Mmm, inte omöjligt att det är så

Hur skulle man lägga den då? :thinking: Längre ut åt någon sida sida? Jag kan lägga den ganska högt eller lågt. Lägger jag den för högt, (dvs att laddningen tar långt ner går det inte alls igång. Lägger jag den lmngr ner sätter den igång, men stängs av efter någon sekund och ett felmeddelande dyker upp på Volvon infotainment. IPhone 11 pro Max kan man lägga lite hur som helst, och den laddar utan problem. Skjuter man undan stängningen för mugghållare så är man rätt flexibel att lägga luren högt eller lågt. Men in sidled kan man inte flytta den.

Kanske. Problemen jag hittat har varit vissa märken, modeller av qi laddare.

Ja då låter det onekligen som att det är något annat än ytan!

Fick ett svar från Volvos kundsupport online enligt nedan:

"Den Qi-laddare som är installerad i din bil har en förbättrad FOD (foreign object detection), vilken detekterar magnetområdet i iPhone 12-modeller som ett främmande föremål.

iPhone 12-modellerna är inte QI-certifierade, vilket skulle kunna bero på att magnetområdet stör laddningsenheterna."

Jaha så iPhone 12 är inte Qi certifierade? Trodde jag i min enfald i och med att Apple skriver överallt att deras trådlösa laddning ska fungera med QI. lite förvirrande?.

Ja det är väl bara att acceptera att detta inte kommer att funka, om nu Volvo har en grej som detekterar främmande objekt och den då tror att Magsafe ringen är det kommer det väl inte att gå att fixa via mjukvarukodning från Apples sida?

Du missade att ställa följdfrågan: Så om man är iPhone-användare rekommenderar ni att man väljer ett annat bilmärke?

Påminner om en animerad mejlkonversation jag hade med Svenska spel för snart 10 år sedan. Något funkade inte på iPhone och Svenska spel bad mig kontakta Apple och be dem ändra något så att det fungerade med Svenska Spel…:sweat_smile:. Det tog ett halvår sedan hade Svenska spel ändrat sin funktion så att det fungerade med iPhone.

3 gillningar

Ja nåt liknande svar kanske man bör skicka in. Dessutom se till att säljare berättar om detta så man inte lägger till detta som en option. Visst, för mig så kvittar det. Den funktionen fanns i bilen. Synd att inte kunna använda den…

Ja det var ett konstigt svar frön Volvo. Varför har man lagt in en sån feature som känner av främmande föremål? Det lär vara rätt långa framöver som köper en Volvo och blir lite besvikna…

Se på tusan!

”Förbättrad” är den väl inte om den inte fungerar med alla telefoner. Känsligare kan jag gå med på… Trodde också att 12an var QI-certad.
Hoppas för din skull att dom fixar det med en uppdatering. Annars får @RolexJocke hacka sig in och stänga av FOD :wink:

3 gillningar

FOD är en del av QI-standarden och tvingande. Sedan varför det blir så här på Volvo och inte andra är ju frågan.

1 gillning

Lösning är på G @Bulldog76

Problem att ladda iPhone 12 i Volvo-bilar | Teknikveckan

Nice :+1:
Härligt att ni grävde fram detta. Synd jag hann skicka ett lite halvsurt svar till Volvo. :upside_down_face::wink:

1 gillning