IoT-standarden Matter officiellt lanserad enligt CSA

Från sajten:
image

Det börjar närma sig julafton och det med råge! Den sedan länge omtalade IoT-standarden Matter är nu officiellt lanserad enligt ett besked från CSA

Connectivity Standards Alliance (CSA) är organisationen som ligger bakom standarden Matter som ska göra det enklare att använda produkter i det smarta hemmet. Nu har de gått ut och meddelat att standarden är släppt i version 1.0 och att det nu ska gå bra att certifiera sina produkter.

Matter är en gemensam standard som hela branschen för en gångs skull ställer sig bakom. En produkt märkt med Matter ska kunna fungera oavsett vilken plattform du föredrar att använda. Med andra ord så skulle man kunna använda en Matter-certifierad produkt från Google tillsammans med Apple Home vilket inte varit möjligt tidigare.

I samband med detta dyker också stödet för Matter upp officiellt i bland annat iOS 16.1 så snart, snart kommer det bli möjligt att testa och se hur det fungerar. Företag som Philips Hue, Aqara, WiZ, Eve och andra har sedan tidigare deklarerat att de kommer att ge stöd för Matter när denna lanseras så vi ser fram mot en uppdatering inom kort från företagen.

Källa: 9To5Mac

3 gillningar

Det här ser jag fram emot!

1 gillning

Frågan är vilken standard som EU föredrar.

Does it Matter? :slight_smile:

2 gillningar

Nothing else matters? :laughing:

1 gillning

Blev besviken när jag läste:

The trick is that 1.0 is limited to relatively simple devices like plugs, switches and light bulbs; basic sensors and controllers for garage doors, shades or blinds; and of course, hubs and bridges.

Inga fläktar, kameror, luftrenare eller robotdammsugare i Matter 1.0.