iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia och övriga Apple-uppdateringar

Här snackar vi om allt som rör de kommande operativsystemen som kommer visas upp på WWDC i juni.

2 gillningar

Från sajten:
image

AirPods Pro är fantastiska små hörlurar som kanske i höst blir ännu mer fantastiska då det ryktas att de kommer gå att använda som hörapparat.

I det senaste nyhetsbrevet från Mark Gurman berättar han att Apple arbetar på att ta fram ett hörapparatsläge till AirPods Pro. Apple har redan idag lite hjälpmedel för att höra bättre i högljudda miljöer så som Conversation Boost. Funktionen gör så att konversationer från personer rakt framför dig låter klarare och högre vilket kan underlätta på till exempel en restaurang. Hur pass avancerad deras kommande hörapparatläge kommer vara återstår att se och om de kommer söka godkännande från FDA (motsvarigheten till läkemedelsverket).

Funktionen förväntas visas upp på WWDC som går av stapeln i början av juni där Apple sedvanligt visar upp de nya versionerna av sina operativsystem.

Via MacRumors

1 gillning

Väldigt spännande! Intressant att se om det blir nya funktioner eller om designen och känslan i OS:et också fräschas upp. Blir det visionOS-inspirerat?

Tror tyvärr en hel del nyckelfunktioner kommer begränsas till iPhone 16 pga någon random ursäkt :upside_down_face:

Helt övertygad om att Siri kommer bli grymt!

1 gillning

Jag hoppas mycket på att Siris lillasyster Sara kommer och sopar banan med storasyster. Sedan hoppas jag rent allmänt på någon funktionell AI-funktion inbyggt i iOS.

1 gillning

Kanske om vi talar engelska med henne. Det är många funktioner som inte kommer till svenska (gäller mer än Siri)

WWDC brukar väl dock hållas i juni? :joy:

1 gillning

Att använda den som hörapparat, låter som en dålig idé.

Det förutsätter att man kan skapa en audiogram (som audionomer på sjukhuset gör) i macOS som man sedan överför till AirPod Pro, så att det förstärker ljudet på korrekt sätt.

Bäst skulle vara om man kunde importera audiogrammet som man får från sjukhuset till macOS programmet som kan hantera den typen av informationen, förslagsvis i en framtida uppdatering av Apples program ”Hälsa”.

Finns väl redan ett rudimentärt stöd för att anpassa ljudet i många av Apples och Beats hörlurar till ditt personliga audiogram. Vet dock inte vad som krävs för att få in det i appen Hälsa.

Använda audiogramdata från appen Hälsa

Hittade info. Man kan tydligen fota av sitt audiogram, importera från fil eller bild, eller använda en tredjeparts-app.

Testade med en bild av ett slumpvis audiogram från nätet, verkar funka.

1 gillning

Intressant, ska se om jag kan få tag på mitt audiogram :slight_smile:

Hoppas verkligen det. Vi använder Siri på engelska och för enkla grejer funkar det helt ok men smart är hon verkligen inte idag.

Nej, förvånansvärt korkad. Frågade igår när en butik stänger och fick upp information om att kompassen kan påverkas av magnetiska fält. Okej. :partying_face:

2 gillningar

Från sajten:
image

Apple kan komma att integrera Googles AI-teknik Gemini i Siri för att förbättra röstassistenten.

Enligt Bloomberg är Apple i diskussioner med Google om att licensiera Gemini för funktioner i kommande iOS 18. Apple ska även ha fört samtal med OpenAI så det betyder nog att iPhone-tillverkaren överväger flera alternativ.

Om förhandlingarna leder till ett AI-partnerskap med Google, skulle det möjliggöra en omförhandling av de 20 miljarder dollar som Google betalar årligen för att vara standard-sökmotorn på iPhone. Vi lär få reda på mer kommande månader tills Apple visar upp iOS 18 någon gång i juni under WWDC.

Via: Appleinsider

Läs mer:

2 gillningar

Från sajten:
image

Apple har officiellt meddelat att WWDC24 kommer att äga rum online mellan 10 och 14 juni.

Som vanligt under WWDC kommer det att fokuseras på de kommande uppdateringarna för iOS, watchOS, iPadOS, macOS, tvOS och visionOS. Rykten pekar mot att Apple kan avslöja stora satsningar på AI till årets uppdateringar. Under evenemanget kommer utvecklare att få möjlighet att interagera med Apples experter och utforska nya verktyg och funktioner. För att få se Apples presentation är det måndagen den 10 juni klockan 20.00 som gäller.

Det kommer även vara startskottet för släppet av nya spännande beta-versioner. Förra året så stal Vision Pro allt rampljus men det har varit skralt med rykten kring ny hårdvara för årets WWDC. Lite nya AirPods har det viskats om men vi får helt enkelt vänta och se.

Källa: Apples pressmeddelande

Läs mer:

4 gillningar

Hmm har ju gått många rykten om att Apple vill bli helt av med Google både som sökmotor och annat.

Ingen Google i min Siri tack :pray:

2 gillningar

Japp, ser ut som de coolaste AI funktionerna kommer att kräva en iPhone 16. Cpun är för klen i de tidigare modellerna.
Ser ut att bli en dyr höst, igen. :smirk:

1 gillning

Eller så visar det sig att de funktionerna bara är tillgängliga i några få länder och att vi i Sverige kan vänta två år med att byta iPhone.

2 gillningar

Från sajten:
image

Idag släpptes utvecklarversionen av iOS 17.5 och som väntat öppnar den upp så personer inom EU’s gränser kan ladda ned appar från andra platser än App Store.

EU gjorde det tydligt för Apple att de måste erbjuda en alternativ lösning till App Store enligt DMA (Digital Markets Act) och nu är lösningen väldigt nära. Idag släpptes betan av iOs 17.5 och den möjliggör nedladdningar via hemsidor. Det går dock inte att installera appar hur som helt utan för att kunna erbjuda en app inom EU måste utvecklarna möta vissa kriterier. Utvecklarna måste ha varit med i Apples Developer Program i två år eller mer och måste ha en app med mer än en miljon installationer inom EU under det föregående året.

De som möter kriterierna kommer få ett API av Apple som gör det möjligt att lägga upp sina appar på hemsidor så användare kan ladda ned deras app där istället för i App Store. Tack vare Apples API så kommer appen som laddas ned kunna uppdateras och säkerhetskopieras. Exakt vilka utvecklare som kommer erbjuda detta är oklart men Spotify och Epic Games har ju varit sugna länge nu. När iOS 17.5 släpps publikt återstår att se men det är nog bara ett par veckor bort.

Via Macrumors

EU håller på med mycket nu. Man undrar hur iOS kommer att bli:

Om vi dra detta till en extrem, ska vi kunna avinstallera kameran? Telefonen? Messages?

(Som också nämns i artikeln)

2 gillningar