Investera inte i kryptovalutan e-krona

Från sajten:
image

Riksbanken gick i somras ut med en bedrägerivarning om att någon försökt sälja e-kronan både via telefonsamtal och annonser på Facebook.

Kryptovalutan ska vara statligt backad enligt säljaren men något sådan valuta finns det inte på marknaden idag. Trots detta marknadsförs detta hårt på Facebook.

Vi har nog alla sett Facebook-annonserna där någon halvkänd person gjort stora vinster på kryptovaluta och nu ser vi gott om dessa som rör e-kronan och behöver vi ens nämna att detta alltid är fejk, klicka aldrig på dessa! Likaså här är har de lagt tid på att efterlikna Aftonbladet-artiklar som i sin tur rekommenderar oss att investera 250 dollar för att låta det växa till över 10 miljoner dollar. Låter det för bra för att vara sant, så är det alltid det.

Efter att Nikka Systems gått djupare i detta och testat att registrera sig så tog det bara minuter innan de blev uppringda av ett utländskt nummer efter att ha lämnat sitt mobilnummer på sidan. Efter att ifrågasatt om e-kronan faktiskt finns så blev de erbjudna att köpa Bitcoin via tjänsten istället. Vilket såklart heller aldrig ska köpas från suspekta hemsidor där Filip Hammar har gjort enorma vinster.

Källa och artikelbilder via: Nikka Systems.