Inbyggnadsbrytare/-dimmers - typ Shelly, Sonoff, Fibaro, Qubino

Funderar på att sätta in infällda/inbyggda dimmers/brytare på några ställen i huset, att styra med Smartthings för tillfället och ev Home Assistant vad det lider. Tanken är att kunna ha kvar befintliga strömbrytare och montera en fjäder för återfjädrande funktion.

När jag tittar efter råd på Youtube och nätet i allmänhet så tycker jag att jag ofta ser Shelly framhållas som ett gott och prisvärt alternativ. Shelly kör bara wifi.
Har tidigare varit helt inne på att köra ZWave eller Zigbee typ Fibaro pga meshningen. De kostar dock ganska mycket mer än motsvarande med wifi.

Finns det någon här som har någon input med egen erfarenhet av denna typ av produkt? Vilken typ och vilken automation?

Exempel

Fick Plejd installerad i tvättstugan nu och tydligen förhandlar de med Apple om att få in det i homekit enligt elektrikern. Sen får man väl se om det blir så

Jag har gått vägen via 433Mhz, ZWave och nu mest Zigbee men är också lite sugen på att åtminstone testa Shelly. Är helt såld på Home Assistant och dess förmåga att kommunicera med i princip allt!

Pleid tror jag personligen inte alls på. Det är vad jag förstår ett helt låst system. Grejen är ju att de lyckats sälja in sin idé till alla elektriker som nu försöker kränga det till de konsumenter som inte vet bättre.

Ajdå… :grimacing:

Velade länge och hade svår beslutsångest. Valde till slut Plejd med förhoppningen om att integrationen till Home Assistant som jag kör fortsätter att fungera (många som vill ha en officiell integration också).

Anledningen är att Plejd helt enkelt passade mig bäst. Riktigt stabila och det finns kronpuckar så att en dubbelbrytare kan styras av en puck. Man får inte ha två puckar i samma eldosa. Väldigt omtyckta och verkar otroligt stabila, belysningen måste bara funka hemma.

Läst om väldigt många Fibaro-puckar som smält så dessa skulle jag undvika. Annars är väl Schneiders prisvärda.

Man måste väl ha bra WIFI täckning när man installerar en såndär? Eller tänker jag fel?

@FredrikAndersson Blev det ngt köp av dessa ? Är inne på Shelly med HomeKit stöd
Tänkte om du köpte och är nöjd :blush:

Inte blivit nån än, kommit för mycket annat emellan. Men med kommande badrumsrenovering hoppas jag få in en dimmer av nåt slag, lutar väl åt zigbee då, även om shelly lockar med sin prislapp.

1 gillning

Jag beställde precis en Sonoff dubbel switch via wifi för att prova hemma. Tänkte byta ut alla våra dumma knappar, men vill börja med en. Den går via wifi, stödjer 2 kanaler och har ström mätning inbyggt.

Är det någon som har koll på vad man ska köpa för inbyggnadsbrytare nu för tiden? Funderar på att be en elfirma installera på 4-5 ställen härhemma. Är rätt säker på att elfirmorna vill köra Plejd, men hur ser det ut nu då jag tänker mig att HomeKit är ett villkor för mig?

Finns det bättre alternativ för HomeKit?

HomeKit är på gång för Plejd. Finns någon aktiv beta-version som ger stöd för det. Dock har jag inte sett något om Matter gällande Plejd och att det tagit de så otroligt många år att få till HomeKit (de är ju egentligen inte där än :sweat_smile:) får mig inte att känna mig så nyfiken på Plejd. Men det ska vara stabilt och bra som system har jag hört.

1 gillning

Inte många dagars väntan kvar för HomeKit till Plejd förväntas släppas i november enligt Plejd på Facebook

1 gillning

Hoppas det stämmer. Känns trist att de lovat det i flera år men inte levererat på det.

1 gillning

Om vi fokuserar på Plejds inbyggnadsbrytare, är det befintlig hårdvara som uppdateras eller kommer det nya produkter? Om befintliga, vilken hårdvara ska man ha?

Ngt i den stilen ?

1 gillning

Precis. :+1: (Sökte på ”brytare” men såg att tråden hette ”mottagare” så jag hittade den inte när jag svarade på denna.)

Bra tips i den tråden, men summerar det som att det knappt finns någon med Homekit förutom Aquara och snart Meross och Plejd då.

Shelly finns oxå
Och har för mig att jag läst att man kan flasha in mjukvara för homekitstöd.
Kör dock mina genom homebridge :blush:

1 gillning

All befintlig hårdvara ska fungera. Dock så behövs det en Plejd Gateway ”GWY-01” som HomeKit stöder går via.

1 gillning

Japp jag me.

Precis uppdaterat min Plejd Gateway till HomeKit. Gick smidigt och alla befintliga puckar är nu i HomeKit. Äntligen Plejd i HomeKit

2 gillningar