IKEAs smarta rullgardiner Fyrtur får HomeKit-stöd senare i år

Från sajten:
https://teknikveckan.com/ikea/ikeas-smarta-rullgardiner-fyrtur-far-homekit-stod-senare-i-ar/

IKEAs nya smarta rullgardiner kommer få stöd för Apple HomeKit och Amazon Alexa senare i höst. Detta meddelar nu bolaget via sin PR-avdelning.

Just nu är FYRTUR enbart kompatibel med Google Assistent. Vi håller just nu på att jobba tillsammans med våra partners, Apple och Amazon, för att även deras plattformar ska vara kompatibla med FYRTUR, detta beräknas vara klart senare i höst.

Det var när vi installerade rullgardinerna som vi upptäckte att just HomeKit inte fanns att hitta någonstans. Tidigare i år hette det att rullgardinerna var försenade just för att man skulle hinna få klar all mjukvara. En certifiering hos Apple för HomeKit sägs dock kräva mer tålamod än att bygga ihop 50 Billybokhyllor på tid.

Videon här ovan kan du se hur vi styr våra gardiner med rösten via Google Home och nedan har du vår hela installation och recension.

Då blir det köp senare i höst… :smiley:

Det är Fyrtur (inte Kadrilj) i videon va? Ser ni ett problem att de inte kommer nära väggen/fönstret nog? De tycks vara 5 cm utanför väggen vilket ger mycket inläpp av ljus.

Fi fasen vad kul! Kommer köra upp o ner som en idiot :joy::joy::joy:

Jag förmodar såklart att den är lika snabba som att dimmra en lampa :joy:

Det är mer att de inte är lite för små, men visst kommer de lite utanför väggen.

1 gillning