Ikea Trådfri eller Philips Hue?

Tänkte köpa mina första “smarta” lampor nu.

Min stora fråga är: Kan man köpa IKEA’s lampor utan att bli besviken, eller bör man satsa på Philips Hue? Det är ju en “viss” prisskillnad…

Men hellre dyrt och bra, än billigt och dåligt. Men allra helst billigt och bra, förstås. :wink:

Så svaret är båda :wink: men för olika saker

1 gillning

Du får välja två av tre: dyr, tinnitus och lampa.

Ikea funkar kanon. Ingen nackdel med de

Jag har haft några hue lampor väldigt länge och trådfri nästan sen de började säjas. Under åren så har Ikeas strulat mest. Men även hue har strulat lite.
På Ikeas tycker jag hanteringen med att man behöver ha fjärrkontroll till alla lampor man kopplar in är en källa till osmidig hantering, slöseri med batterier och strul.
Hues problem är mest att en lampa kanske inte har fattar kommandot från HomeKit, så man får köra det igen.

Överlag så tycker jag båda tillverkarnas lampor funkar helt ok. Hade jag haft orimligt mycket pengar så hade jag kört på hue men i en hus så blir det snabbt väldigt mycket pengar som man får lägga ut bara på lampor. Till ströljus som inte är så viktigt tycker jag trådfri är helt ok. Jag kopplar in de i HomeKit sen glömmer jag fjärren i någon låda och styr allt via hem-appen.

Tack för alla svaren!
Får bli Ikea på icke-viktiga ställen och Hue på viktiga ställen.

1 gillning

Det låter jag som ett klokt beslut. Kör lite samma tänk.

Har trådfrilampor i sovrummet och inatt hade vi strömavbrott. Först vaknade vi av att babyvakterna började pipa när de tappade kontakten, så fick stänga av de i mörkret för att sedan somna om. Lagom tills man sovit en liten stund så tänds hela rummet upp. Då kom strömmen tillbaka. Innan fjärrkontrollerna fungerade tog det en liten stund och sen en lampa i fönstret som vi bara styr via HomeKit, den fick vi vänta någon minut innan nätverket var igång och vi kunde släcka den med mobilen…
Har inte varit med om innan att lamporna tänds när strömmen kommer tillbaka. De brukar komma ihåg vilket läge de var i före strömmen bröts och hamna i det läget när strömmen kommer tillbaka. Men inte inatt…

Ja blev så hos oss också :joy: blev skit rädd mitt i natten när de lös 100% :joy: men men, inte ofta de händer

Enligt min erfarenhet så sparar du dig från väldigt mycket strul och gråa hår om du väljer Hue framför Ikea. Man får vad man betalar för, som alltid.

TRÅDFRI funkar bra :joy::grimacing::laughing:

2 gillningar

Ja, Trådfri fungerar bra. Problemet är när det inte fungerar. :wink:

Har upplevt problem med Trådfri två gånger det senaste året, vilket är två gånger för mycket. E14-lamporna ger ifrån sig ett svagt tinnituspip.

Inga problem alls med Philips Hue.

1 gillning

Kan köpa upp dina Ikea med en fin rabatt? Så kan du köpa hue :laughing:

Kör så hemma.
Trådfri GU-10 i badrummet (1/3 av priset för hue) och ett trådfri-uttag som är undangömt. Övrigt hue.
Funkar hur bra som helst.

Jag kör Trådfri i de flesta lamporna här hemma och några uttag och har faktiskt inte haft något strul med det. Lite jobbigt när man ska installera med fjärrkontrollen osv men det har jag bara behövt göra en gång.

Så från min upplevelse kan jag rekommendera Trådfri men förstått att en del andra haft bekymmer :blush: