IKEA tar shoppingen från varuhusen in i mobilen eller surfplattan

Från sajten:
https://teknikveckan.com/apple/ikea-tar-shoppingen-fran-varuhusen-in-i-mobilen-eller-surfplattan/


image

IKEA har blivit ett bra mycket roligare ställe att besöka för alla som kanske inte är så intresserade av heminredning men mer intresserade av teknik.

IKEA har de senaste åren lanserat smarta lampor, pluggar, prisvärda lightning- och USB-C-kablar och snart även smarta rullgardiner. Och alla som inte uppskattar att gå runt i den gigantiska labyrinten och äta billiga köttbullar kommer snart kunna köpa allt direkt från deras app.

Det jobbas på en helt ny app där kunder kommer kunna skriva in sina mått i ett rum och få det visualiserat för sig hur en ny möbel kan se ut i rummet, eller varför inte ett nytt kök. IKEA har sedan tidigare släppt en fristående app som använder sig av AR (augmented reality) där kunder kan se om en möbel passar i sitt hem eller inte och det är nog inte helt omöjligt att den nya appen slås ihop med deras AR-app.

Appen kommer att lanseras i slutet av året till IKEA:s åtta största marknader, och sedan successivt rullas ut till alla andra.

Ikeas nuvarande AR-app IKEA Place

Via Reuters

1 gillning

Hur länge kommer det ta innan IKEA börjar sälja huskroppar likt Hjältevadshus etc? Med all inredning, smart hem samt solceller på taket.

1 gillning

Grymt ju!

Ikea e fan kung!

Möbler vill man ju känna och klämma på. Inget man köper online. Inte för att jag skulle köpa IKEA-möbler. Men ändå :smiley:

App app app! Du har köpt prylar från IKEA!

hehe, bara stommar dock. Och någon grej på kidsens rum

Skärbrädor och annat, jag har koll Malmis! Ni har ju de blåa klassiska påsarna i drivor i hemmet =)

haha, nej fyfan… Jag kör en i bambu, sambon kansek har någon :smiley:
Nejdu, fyfan. IKEA går bort, mögmöbler.

Ikea har altid varit världssämst på postorder. Det kommer inte ändra sig med en app.

Hur?
Köpte en jäkla massa tallrikar mm för någon månad sedan och det gick mycket bra.

Äsch är inget mög, dom har mycket bra prylar, säng skulle jag dock inte köpa där. Men många schysta möbler till bra priser :slight_smile:

Fast det är kompromisser på precis allt, även stommarna. Jag är nöjd med min garderob med pax-stommar och pickyliving frontar. Där fungerar deras kvalitet nivå, även på beslagen. Men köket är tyvärr sämre. Beslagen på utdragslådorna tappar sin inställning nästan direkt så gliporna missmatchar osv.

Jag kommer dock från ett platsbyggt kök med helt annan prislapp så mina förväntningar kanske inte är realistiska. Men jag kommer aldrig köra IKEA i köket igen.

Har aldrig använt köpt kök från dem eller några av deras vitvaror som ugnar etc så där kan jag inte uttala mig.

Det var mer deras köksbord, tvbänkar, kökstillbehör och annat som jag tycker är extremt prisvärt och bra kvalité på de mesta faktiskt.

Icke mekaniska grejer som är massiva kan fungera (Då deras faner är ett skämt). Jag hade köksstolar från dem i massiv ek i förra lgh som var nice Minhembio.com - Hemma hos CyberVillain - Gamla lägenheten

Men mekaniska grejer som luckor osv. Stay away. Nog bara tur mina pax fungerar så bra som de gjort. Eller så är det bara mycket sämre kvalitet på utdragen än gångjärnen. Vitvaror från IKEA, big, no, no

Du ser =)

Gardiner bra kvalitet för de priset likaså sängkläder handdukar mm , fast mör de gäller möbler så har ja gått över mer o mer till Jysk … sicken skillnad … känns tyngre o stabilare allt ja köpt …

I ärlighetens namn har jag inte försökt på flera år, tidigare har det varit bedrövligt. Det har inte varit postorder utan plockservice med hemkörning, 4 veckors leveranstid för lagervaror för 10% av köpebeloppet i frakt. Det kanske redan har blivit bättre?

Tyger köper jag bara från riktigt renommerade ställen och låter någon sy upp. Mina nuvarande gardiner är privatimporterade från Jim Thompson, Thailand. Sjuk kvalitet på tygerna.

De ante mig !! :wink: jonde går ju inte jämnföra direkt … :innocent:

1 gillning

Hehe, man måste ju köpa det bästa :slight_smile: hittade en bild

1 gillning