Ikea skickade advokater på ett indie-skräckspel som utspelas i möbelaffär

Från sajten:


The Store is Closed råkade bli lite för likt en viss svensk möbelkedja. Nu har advokater vart och knackat på och krävt justeringar innan spelet släpps.

Indie-spelet The Store is Closed är ett skräckspel som utspelas i en möbelaffär. Just den här möbelaffären heter Styr i spelet men loggan är tillräckligt lik Ikeas för att man ska ha skickat advokaterna på utvecklaren. Spelet blev känt genom Kickstarter där målet var att samla in 127 000 kronor men som nu har lyckats få in närmare 650 000 kronor.

IKEA's lawyers contacted me about The Store is Closed.. #IndieGameDev #gamenews #Ikea https://t.co/sKYCeozPKm

— Ziggy (@ZiggyGameDev) October 28, 2022

På Twitter meddelade utvecklaren Ziggy att Ikeas advokater ska ha kontaktat honom angående spelet. Ikea kräver att spelet ändrar på allt som kan förknippas med deras butiker. Som det skandinaviska namnet på möbelaffären med en blågul skylt, den fyrkantiga blåa byggnaden, vissa möbler som påminner om Ikeas möbler, personalklädsel, ett grått gångspår på golvet genom möbelaffären och produktskyltar som påminner om Ikeas egna skyltar.

Advokaterna tar även upp hur nyhetsmedier har förknippat spelet med Ikeas möbelkedja. Utvecklaren ska ha fått tio dagar på sig att göra förändringarna annars går det vidare till domstol. Utvecklaren Ziggy skrev på Twitter:

Jag hade tänkte fila på en uppdatering till alfa-testarna sista veckan av Kickstarter-insamlingen. Men nu måste jag göra om hela spelets design för att slippa bli stämd.

Vi får hålla tummarna att Ziggy hinner att göra klart allt och slipper en kostsam domstolsprocess. Spelet är planerat att släppas till PC, Xbox Series S/X och Playstation 5.

Via: Eurogamer

”Råkade”. Men trist att Ikea inte har mer självdistans än så.

1 gillning

Ja, det va nog precis den här uppmärksamheten man hoppades på. Nu kan de ändra färgerna lite och har fått reklam värt jättemycket.

1 gillning

När jag läste rubriken trodde jag att IKEA hade skickat sina advokater på ett teambuildingevent. :rofl: :rofl:

Pajasfasonerna har nu nått riksplanet!

Liksom även lokalradion!

Möbelfjanten borde samarbetat fullt ut, gratis reklam med "Ikea is Closed".. Men välj historiskt klassiska färger så kanske inte Los Abogados ser rött...