Ikea investerar i danska startupen Flow Loop

Från sajten:
image

Inter Ikea Group gör en mindre investering i danska startupen Flow Loop. Företaget arbetar med att återvinna vatten vid vardagens duschtillfällen.

Flow Loop, ett danskt startup-företag, kommer att tillsammans med Ikea försöka få människor att bli mer vatten- och energieffektiva vid duschning. De båda företagen har samarbetat sedan mars månad 2020 med att utveckla en innovativ lösning som ska kunna installeras i befintliga duschutrymmen. Målet är att göra det enkelt och överkomligt för konsumenter att spara både vatten och energi utan att behöva kompromissa kring duschupplevelsen.

Samarbetet är ett viktigt led i Ikeas mål kring utveckling av innovativa lösningar som spar vatten i hemmen. Genom att återvinna och rena duschvattnet i ett slutet system kan en minskning av upp till 80 % göras i energi och upp till 70 % besparing av vatten jämfört med en normal dusch.

Flow Loop har redan en produkt ute på marknaden och lösningen tillsammans med Ikea väntas lanseras längre fram.

Skulle du investera i en lösning som spar vatten i hemmet?

Källa: Pressmeddelande

Tja, kan man tänka sig att ligga i sitt eget badvatten kan man väl duscha i sitt eget mikro-filtrerade och UV-belysta duschvatten?

https://www.flow-loop.com/function/

Men den modell man kan beställa nu kostar DKK 27500 och då räknar de med en återbetalningstid på 4 år för en fyrapersoners familj. 16 år för mig som ensamhushåll är längre tid än vad jag tänkt bo i denna lägenhet… Man får anta att en IKEA-variant blir betydligt billigare, och enligt denna notis behövdes en investering för att få fart på företaget.

1125 danska danska per år för filter och rengöring, tveksam ekonomi i det här.
Kanske om man bor någonstans med dåligt med vatten.