Ikea förbereder för kommande uppdateringar

Från sajten:
image

Det ser onekligen ut som att Ikea förbereder för lite goda nyheter. Senaste uppdateringen skvallrar om detta.

Ikea släppte häromdagen en uppdatering som gav stöd åt deras Genvägsknapp och rörelsesensorn i HomeKit. Lite som en bomb från ingenstans även om många spekulerat i om varför detta inte fanns tidigare.

I samband med denna uppdatering dök även nyheten upp om den kommande fjärrkontrollen STYRBAR. Detta är en fjärrkontroll som överger knappcellsbatterier till förmån för vanliga AA-batterier.

Återgår till tidigare status

Uppdateringen 1.13.21 ger även en hint om att Ikea äntligen släpper stöd för att belysningen vid tappad kontakt med elnätet ska återgå till det status de hade när detta inträffade. Med andra ord så ska du slippa behöva vakna med alla ljuskällor tända om det sker ett strömavbrott i hemmet. Detta är en funktion som Philips Hue införde för ett par år sedan och som varit önskvärd bland många användare. Dock så syns ingen inställning för detta än i appen utan det är bara deras gateway som fått stöd än så länge.

Stöd för ÅSKVÄDER

Som lite extra grädde på moset så dyker det upp stöd för det nyligen släppta modulära grenuttaget ÅSKVÄDER. Detta smarta grenuttag som du kan bygga ut lite hur du vill presenterades med en bild på en ON/OFF knapp som genast länkades till Trådfri. Nu bekräftas det att det är så och stödet för denna finns nu i senaste uppdateringen till din gateway även om produkten än så länge lyser med sin frånvaro.

ikea release version

Kommer du att köpa ÅSKVÄDER för ditt smarta hem?

Källa: Ikea

Åskväder knappen finns redan i butik här Malmö. Fungerar som den ska och dyker upp i Homekit.

Appen är dock inte i fas som ni nämner utan Ikeas egen app identifierar den som Askvader med ett stort ”?” framför :slight_smile:

  • Edit: Köpte de i helgen men efter dagens uppdatering löste sig alla ovan nämnda problem :slight_smile: