IDG inför betalvägg på egen journalistik

Från sajten:
IDG inför betalvägg på egen journalistik | Teknikveckan


image

Den i det närmaste anrika datortidningskoncernen IDG börjar med abonnemang för mycket av sitt digitala innehåll. IDG står bland annat bakom Computer Sweden och Techworld samt M3, PC för Alla och Macworld.

En gång i tiden var bolaget en gigant som dominerade nästan hela branschen men tidningsdöden slog hårt mot dem och numera kretsar verksamheten till största delen av idg.se och m3.se.

De säger själva att: ”IDG Pro är ett medlemskap för dig som delar vår ambition att driva på en bättre teknikanvändning i Sverige. Som tillsammans med oss vill göra svenska it-proffs, företag och organisationer ännu bättre på att använda modern teknik och dra nytta av digitaliseringens fördelar.

Det innefattar i praktiken att IDGs medarbetare kommer satsa mer på eget innehåll i framför rewrites och görs tillgängliga för alla med abonnemang. Kommentarfunktionen kommer tillbaka för dig som betalar. Reklamen kommer minska men inte försvinna.

Vidare kommer man bjuda in till medlemsråd och redaktionsmöten – fysiskt på plats.

Priset blir 3735 kr per år eller 499 kronor per månad inkl moms.

M3 har en egen Plus-tjänst

Konsumentdelen av IDG kommer erbjuder en egen variant för 49 kronor månaden för att få tillgång till premiummaterial endast hos M3/MacWorld/PC för Alla men inte IDG.se i övrigt. Detta material ingår dock i IDG Pro.

Läs mer på idg.se.

Hej då idg, saknad av få !

2 gillningar

bild

Bra att de tar tillbaka kommentarerna, kan tycka det är nästan ok att skriva kommentarer ligger bakom en betalväg men läsa hoppas jag alla får göra.
Sen va det ju ett helt vansinnigt pris. Även konsumentpriset var alldeles för högt tycker jag. Men visst ska de ha folk anställda till att skriva så kostar det ju pengar, men för 50kr/månaden så vill iaf jag ha mer än några artiklar på webben (där ofta kommentarerna är 50% av innehållet).

Eller så skiter man i IDG och deras girighet och istället hänger här! 10 ggr bättre journalistik och mer relevanta nyheter. Tack Teknikveckan för en fantastisk sajt!

5 gillningar

Va?

Teknikveckan och IDG är ju inte ens konkurrenter.

Alla fall en bättre sida.

1 gillning