I oktober kommer Roblox till PlayStation

Från sajten:


Roblox är ett sinnesjukt populärt spel som många dagar i veckan har över 40 miljoner aktiva spelare och i oktober kan siffran öka ännu mer då Roblox äntligen kommer att släppas på PlayStation.

Roblox höll i fredags sin årliga utvecklingskonferens och då meddelade de att det sociala spelet Roblox kommer att släppas till PlayStation 4 och PlayStation 5 i oktober. Det betyder att utöver på PlayStation så går nu spelet att spela på PC, Mac, iOS, Android och Xbox. Hur det är med Nintendo Switch är dock oklart men Roblox ambition är att spelet ska gå att spela på alla plattformar men just nu är det bara PlayStation som annonseras. De berättade även att spelare på PlayStation kommer få den fulla upplevelsen av spelet så det är bara att logga in på sitt konto och börja spela.

Roblox har även en VR-version av spelet till Quest som har funnits som beta sedan i juli och det spelet kommer att släppas skarpt i slutet av september. Så alla ni som har väntat på en version till PlayStation kan någon gång i oktober ladda ned spelet kostnadsfritt. Ett tips från coachen är att se till att ni har satt på att alla köp i spel på er PlayStation kräver lösenord så inte kidsen shoppar loss som galningar.

Via The Verge

Från sajten:


Håll i era Playstation-konsoler för de kan bli barnens favorit snart när de får reda på att det populära spelet finns ute.

Sony och Roblox Corporation har länge haft svårt att komma överens om avgifterna på köp i spelet. Sony som gärna behåller en del av pengarna för köp ser ut att ha kommit överens med spelutvecklaren. Än så länge vet vi inget om den uppgörelsen men det står nu klart att Roblox finns att spela på både Playstation 4 och Playstation 5.

Millions of Roblox experiences are now on PlayStation 🔨https://t.co/yY442T66LD pic.twitter.com/1HukRB0bsM

— PlayStation (@PlayStation) October 10, 2023

Via: The Verge

Jisses vad det spelas Roblox hemma, känns som barnen lägger all vaken tid på det.

Fast istället för att gnälla ska jag dra det positiva, de har lärt sig engelska i tal och skrift. Stora grabben har dragit igång en youtube kanal. Går bra, runt 900 följare och lärt sig hur videoredigering fungerar.
De har fått kompisar från hela världen och fått inblick hur det fungerar i andra länder som att alla inte har el 24/7 och då bara kan spela viss tider.

Det läggs en del pengar på Robux, den digitala valutan fast så länge inte alla pengar går dit har jag inga synpunkter. Att de vill ha ett snyggt skin till sin avatar är ju inte konstigare än att jag själv köper en ny skjorta till festen.

1 gillning

Sonen har varit på om att han vill spela Roblox. Men likt andra spel som t.ex Fortnite där man kommer i kontakt med andra i tal och eller skrift så har vi sagt blankt nej. Jag tycker inte att det är lämpligt för en grabb på 10 år, oavsett hur mycket vännerna spelar. Han har enorma mängder off-linespel som räcker gott och väl.

Med det sagt så får varje familjer bestämma hur de sätter sina gränser. Hos oss är det blankt nej till sociala medier och andra former av kommunikation via nätet. Det inkluderar den 13-åriga dottern.

1 gillning

När tycker du barnen kan få tillgång till sociala medier?

Bra fråga, men kanske när det börjar gymnasiet. Barn i dag får så otroligt mycket intryck på nätet. Jakten på dopaminer och likes är inte nyttigt för den unga hjärnan som utvecklas.

Vår äldsta fick sin första smartphone när hon fyllde 12 år. Den åldern tycker jag är ett bra riktmärke för att man är mogen att ha tillgång till internet utan övervakning. Hon är 13 i dag och har Messenger installerat för att kunna ha kontakt med andra i föreningar hon är med i. Men det kan så klart variera från person till person. Sonen som är mer benägen att fastna framför spel och titta på Youtube kanske får vänta längre.

Både dottern och sonen slukar böcker i rasande takt. Det är just de som de gör på kvällarna innan de somnar så man ofta får be dem släcka sina läslampor flera gånger innan de till slut gör det. Det känns betydligt bättre än att de skulle sitta och glo på Tiktok.

Mina barn är oxå 10 och 13 och är helt ointresserade av TikTok, Instagram mfl vilket känns rätt bra.

Istället är det Discord, Roblox och Youtube som gäller och där har vi ingen koll på vad som skrivs. Istället hoppas vi att de kommer till oss om nått obehagligt skulle inträffa.
Pratar om att evt slå på nån form av övervakning. Discord har en familjefunktion som även ger integritet mot barnet.

Sen får man ofta påminna 10 åringen om att ta en skärmpaus, försöker tipsa om att man blir en bättre spelare om man tar ett break och rör på sig en stund.

I skola får de inte ha mobil, lämnas in på morgonen och får tillbaka innan de går hem.
13 åringen tog inte med sin mobil en dag och hade då ingen mobil att lämna in, då hörde skolan av sig till oss och larmade, trodde att han bluffade.

1 gillning