Huaweis böjbara Mate Xs kommer till Sverige

Från sajten:
image

Med den böjbara Mate Xs tar Huawei steget mot global lansering av sin böjbara telefon ihop med ett tredje app-ekosystem.

Som enda bolaget som var Barcelona troget efter att Mobile World Congress ställdes in passade Huawei på att lansera inte bara en uppdaterad version av sin böjbara mobil Mate X i form av Mate Xs utan även nya datorer, 5G-routrar och Wifi 6-routrar samt surfplattan MatePad Pro.

Ett tredje App-ekosystem
Men Mate Xs är också startskottet för Huaweis storsatsning på den egna app-butiken App Gallery. Det är den som är i centrum av det tredje ekosystem man nu hoppas app-utvecklarna hoppar på. För det handlar inte bara om att ladda upp apparna dit så som tidigare när de kunde använda Googles olika tjänster utan nu måste de kompileras om för att använda Huaweis nyutvecklade apier och övriga tjänster.

S:et i Mate Xs skvallrar om en mindre uppdatering av telefonen men den är i alla fall konsekvens, processorn är snabbare, kamerorna är bättre, och den är mer hållbar i skärmen och gångjärnen. Dock är skärmen fortfarande i plast och som enda vikbara telefon på marknaden har den huvudskärmar som inte skyddas i ihopvikt läge.

Svenskt pris och lanseringsdatum är ej ännu känt men förvänta dig någonstans norr om 25 000 kr.

Hm, är de där 5G-produkterna både Sub-6 och mm-kompatibla?

Fördelen är ju att när den är ihopvikt så är den som en vanlig mobil för att sedan vikas upp. Dock skärmen på utsidan är det hållbart i längden :thinking: