Huawei har jobbat på ett eget operativsystem sedan 2012

Från sajten:
https://teknikveckan.com/android/huawei-har-jobbat-pa-ett-eget-operativsystem-sedan-2012/


image

Om Huawei någon gång i framtiden skulle förbjudas att använda Windows eller Android så har bolaget en plan B och har jobbat på ett eget operativsystem sedan 2012.

Det är Huaweis VD, Richard Yu som har bekräftat det hela i en intervju med den tyska sida Die Welt och ryktena om att Huawei har jobbat på ett eget operativsystem har cirkulerat länge – men nu är det bekräftat. Yu säger även i intervjun att de självklart hoppas på att aldrig behöva använda sitt egna operativsystem men är beredda om relationen med USA skulle förvärras och bolaget stoppas från att använda de amerikanska alternativen.

Via Engadget

Jobba på då , lite extra fort nu då kanske , men vilket ras de kommer bli för dom. Tror jag iaf …

Fast med tanke på hur bra de är på att kopiera Apple så misstänker jag ett OS som både är snyggt och har en jäkla massa tveakbara funktioner

Ja faktiskt, Huaweis Androidsystem är överaskande nice!

Blir bara mer och mer sugen på android…

Tycker du varit och pillat på the dark side lite väl mycket för att rådet ska kunna förbise detta. Tror att det blir 5 HomePod och 7 ave Maria som botgöring

2 gillningar

:joy:

1 gillning

Dom kinesiska bolagen är verkligen på frammarsch. Gillar att dom vågar experimentera och släpper massa konstiga och roliga telefoner. Dom har liksom en lekfullhet som inte Apple och Samsung har. Dom är ju också i en annan position.

haha!

Du väntar väl på ett operativsystem från Xiaomi, Thor?

:see_no_evil:Kanske :roll_eyes:

Frågan är ju om det kommer vara inställt på mainland China eller EU!

Det är väl inställningen för brandväggen?

På = Mainland China
Av = EU