Huawei ger sig in på solenergimarknaden i Sverige

Från sajten:
image

Huawei är vi väl bekanta med genom sin lösningar inom kommunikation såsom mobiler och modemteknik. Att de dessutom är världens största företag inom växelriktare för solcellsinstallationer visste du kanske inte.

Företaget meddelar genom en pressrelease att de ger sig in på solenergimarknaden i Sverige vilket svenska konsumenter och företag ska kunna dra nytta av. De har dessutom batterilösningar för villor som då kan lagra energin på ett smart sätt.

Huawei vill vara en del av klimatomställningen i Sverige och ingår nu flera partnerskap, bland annat med innovativa solcellsföretaget GruppSol som nyligen vann priset Red Herring Europe Top 100 för sitt tekniskt ledande solcellstak Smart Solar Roof och solcellpanelen Sverigepanelen.

Detta ligger rätt i tiden då regeringen nyligen lämnat ett förslag om att införa en skattereduktion för arbets- och materialkostnad på 15 procent för solceller och 50 procent för lagring av egenproducerad el och lagringspunkter för elfordon på högst 50 000 per privatperson och år.

Källa: Huawei

Då vet man vilka bolag man inte vill nyttja.

1 gillning

Du använder dagligen kinesiska produkter. Varför inte kinesisk teknik i dina solpaneler? Jag tycker inte det känns superläskigt i den här kombinationen. Eventuellt känsligare att använda kinesisk mobiltelefon eller ex TikTok.

Lätt att förklara, vill inte sponsra Huawei.