HP presenterar nya Dragonfly Pro Chromebooks

Från sajten:
image

HP presenterar nya bärbara och färgglada Chromebooks vid namn Dragonfly Pro. Nytt i dessa är enbart USB C-anslutningar och ett RGB-tangentbord.

Datortillverkaren HP är på plats vid elektronikmässan CES 2023 och presenterar där nya modeller av sina Chromebooks. HP Dragonfly Pro har enbart portar för USB-C och belysta RGB-tangentbord.

HP Dragonfly

LCD-skärmen har ökat något jämfört med tidigare modeller, från 13,5″ till 14″ med en upplösning på 2560 x 1600. Det är dessutom en skärm med touchfunktion och den har en ljussensor och 1200 nits.

HP Dragonfly

Tangentbordet kan skräddarsys när det gäller belysningen då det är RGB-belyst. Ljudet kommer via högtalare från Bang & Olufsen som sitter på sidorna.

Andra specifikationer är 4 st Thunderbolt/USB4 Type-C, två på var sida. Processorn är en Intel Core i5-1235U (12 Gen) och den har 16 GB RAM samt en hårddisk på 256 GB. Batteriet på 51.3 Wh ska räcka hela dagen och laddas med en 96 W laddare som stöder snabbladdning där 50 procent kapacitet nås på 30 minuter.

Källa: Engadget

Där ser man. Jag har alltid trott att det var Google som sålde Chromebooks.

Google som sätter ihop OS bara. Vill minnas det är/var byggt på Gentoo Linux. Vet dock inte hur det ser ut idag. Man kan även köra ChromiumOS på sin vanliga dator om man vill.