HP OfficeJet gör det lilla företaget stort

Från sajten:
image

Skrivare är inte kul.

Men HP. Hewlett Packard, har tagit ett ordentligt tag både gällande installation, funktioner och beställning av patroner.

Skrivare har i alla tider varit en grogrund för tandagnisslan och grått hår. Oavsett om det är den stora företagsskrivaren som behandlas som pesten i skrivarrummet eller om det är den lilla privata skrivaren på skrivbordet är det sällan någon med glädje ser fram emot kontakten med dem.

För ett litet företag är det ytterst viktigt att ha en skrivare som bara fungerar. Oftast finns det ingen IT-tekniker på företaget som sköter om skrivaren utan istället faller det på chefen när det inte fungerar eller behöver ordnas nya patroner, oftast när patronerna är helt slut vilket resulterar i att skrivaren står obrukbar till leveransen kommer.

HP OfficeJet 8022e hp smart

Installationen

Installationen av en skrivaren har aldrig, i hela mitt liv varit så enkel som med HP OfficeJet 8022e. Det första vi gör är att ladda ner appen HP Smart. För alla gamla HP-användare så är det HP connected som kommer i ny tappning med en hel del godbitar. Skrivaren kopplas in med strömsladd och sen trycker vi på ON. Därefter följer vi anvisningarna i Appen. Telefonen kommunicerar med skrivaren via bluetooth och alla inställningar för nätverket får skrivaren från telefonen. Även när vi tar skrivaren till en annan lokal med annat WiFi-nätverk går det enkelt att koppla upp direkt mot skrivaren via WiFi-direct och från telefonen kopplar vi upp skrivaren på det nya nätverket.

Nätverken vi installerar skrivaren på är lagom besvärliga nätverk men med WPA2, skrivaren skall ha stöd för WPA2 Enterprise men det är inget vi kunnat testa. Skrivare på nätverket har tidigare krånglat och WPS installationer är att glömma. Så förhoppningarna om att den här skrivaren skulle leka snällt var låga. Men skrivaren kopplar upp utan vidare åtgärder och presenterar sig sedan fint i appen.

HP OfficeJet 8022e hp smart

Funktioner

Inuti appen kan vi ställa in alla inställningar som gör skrivaren till en fantastiskt produkt. Utöver att faktiskt kunna skanna och skriva ut till skrivaren när vi är vid den vill kunna skriva ut till den när vi är utanför nätverket. Det som ska skrivas ut på företaget är bland annat sekretessbelagda uppgifter. Även på företag som inte behöver ha en rigorös säkerhet med vilka som kommer att se dokumenten som skrivs ut kan det vara trevligt att inte visa alla som går förbi skrivaren vad man skriver ut. Det här har HP löst genom att skrivaren har en iBeacon inbyggd. Det här betyder att skrivaren kan känna av vem som står vi skrivaren utifrån personens enheter. Om vi skriver ut något när vi är utanför nätverket kan vi få skrivaren att först skriva ut det när vi kommer tillbaka och står framför skrivaren. Vi kan också välja att skrivaren ska skriva ut det efter vi tryckt in en personlig kod.

HP OfficeJet 8022e hp smart

I appen kan vi göra egna genvägar. En specifik genväg låter oss bestämma vad som sker när vi väljer just den för att skriva ut. Exempelvis kan vi välja genvägar för att spara i specifika molntjänster. För alla som sköter sin egen bokföring går det enkelt att lägga till att dokumentet som skrivs ut också ska skickas till en epost-adress vi valt. De flesta bokföringsprogram har i dag funktioner att ta emot dokument via epost som vi sen kopplar ihop med posten i bokföringsprogrammet. Det här liknar funktionen ePrint som HP tidigare hade, en funktion som innebär att vi kan maila direkt till skrivaren. Även denna funktionen finns kvar i appen.

I appen får vi bra översikt över skrivaren och dess funktioner. Det går att lägga till flera skrivare och användare och deras behörighet är enkelt att få översikt över i appen.

HP InstantInk

HP har med sin tjänst Instant Ink gjort det riktigt enkelt att alltid ha förbruksningsmaterial till skrivaren när det behövs. Genom att appen ser nivåerna i exempelvis tonern kommer det skickas nya till dig när det behövs. För ett företag där tid utan skrivare kan bli dyrt är det här ett mycket smidigt sätt att alltid se till att skrivaren har vad som behövs. Men smakar det kostar det. Den lägsta summan är 12 kr i månaden och då räknar HP med att du skriver ut 15 sidor i månaden. Det finns månadsplaner för 50 sidor (34 kr), 100 sidor (49 kr), 300 sidor (119 kr), 500 sidor (189 kr), 700 sidor (249 kr), 1500 sidor (499 kr).

Hp smart instant ink

Givetvis går det att beställa förbrukningsmaterial på egen hand utan att använda sig av HP Instant Ink. Men önskar vi en så smärtfri tid med vår skrivare som möjligt är det hela paket som gäller.

 

RECENSION: OFFICEJET PRO 8022E

FÖRDELAR

 • Enkel och smidig installation.
 • AirPrint.
 • iBeacon.
 • Skriva ut utanför nätverket.
 • Instant Ink.

NACKDELAR

 • Instant Ink Prenumerationsmodellen passar inte den som skriver ut mycket men sällan.
 • Skrivare är fortfarande inte estetiskt tilltalande.

DETALJER

 • Funktioner: Fax, Kopiator, Scanner
 • Dokumentstorlek: A4
 • Scannertyp: Flatbed
 • Scanbar yta: A4
 • Anslutningar: AirPrint, Ethernet, USB, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, RJ-11-fax
 • Nätverksprotokoll:9100, LPR, SNMP, SLP, Internet Printing Protocol (IPP), WS-Print, Trådlöst
 • Egenskaper: Färgskrivare
 • Automatisk duplex: Ja
 • Papperskapacitet: 225
 • Säkerhet: SSL/TLS (HTTPS), IPP över TLS, 802.1 x-autentisering för Ethernet (PEAP och EAP-TLS), WPA2-Enterprise, WPA2-Personal, Certifikatkonfiguration, Kontrollpanellås, Lösenordsskydd EWS, Inaktivering av oanvända protokoll och tjänster, Signerad inbyggd programvara, Administratörsinställningar
 • Pris: ca 1500 kr hos Prisjakt

SAMMANFATTNING

Med HP OfficeJet 8022e får vi tillgång till några funktioner som vi annars bara är vana vid inom större organisationer. Men vi får också enkelhet och smidighet med att kunna skriva ut utanför nätverket och ställa in genvägar för att skicka dokument till molntjänster och e-postadresser när vi skriver ut. En perfekt skrivare för det lilla företaget på 1-5 personer.

BETYG: 4.5 / 5