HP ger sig in i textilbranchen

Från sajten:
Teknikveckan besöker HP Summit 2019 | Teknikveckan
HP senaste lansering är två skrivare som är allt annat än vanliga. HP har redan slagit sig in på marknaden för 3D-skrivare, nu senast med en skrivare som riktar sig till startupföretag som i vanliga fall kanske inte skulle ha råd med en 3D-skrivare. Nu ger sig alltså HP in i textilbranschen också.

HP har sett att polyester har gått om bomull som världens mest använda tyg och polyester spås fortsätta ta än mer marknadsandelar de kommande åren. HP som annars kanske mesta är kända för sina skrivare och färgpatroner till papper har nu gjort två stora skrivare som kan trycka direkt på polyester. Vad som är revolutionerande med HPs skrivare är att även här riktar sig skrivarna till mindre företag och designers. Tanken är att kunna trycka mönster och personligt designade tyg on demand. Istället för att beställa och behöva vänta så trycker skrivaren ut exakt vad som digitalt matas in till den.

Skrivarna behöver inte övervakas mer än en vanlig pappersskrivare, skrivarna kan trycka över natten om det behövs och tyget behöver inte torka efter tryckning vilket gör det hela tidseffektivt och miljövänligt. HP som ofta trycker hårt på hur bra färgåtergivning de har trycker även nu hårt på att deras nya skrivare färgmatchar, inte bara första gången utan varje gång.

Källa:HP