Hövding presenterar Hövding 3

Från sajten:
Hövding presenterar Hövding 3 | Teknikveckan


image

Hövding släpper i dag sin tredje version av airbagshjälmen. Hövding har gjort sig kända genom att revolutionera en marknad på ett innovativt sätt. Istället för att sätta på sig hjälm så är hövding en krage som vid olycka vecklar ut sig till en ”hjälm” av airbags.

– Vi har forskat i fyra år för att göra världens säkraste huvudskydd för cyklister ännu bättre. Dessutom har vi under de åtta år Hövding funnits ute på vägarna samlat in feedback från kunderna som vi har använt i design- och utvecklingsarbetet. Undersökningar vi har gjort bland cyklister i sju europeiska storstäder visar att 70 procent skulle cykla mer om de kände sig tryggare. Detta har vi tagit fasta på och vill vara med och bidra till, berättar Hövdings VD Fredrik Carling.

Hövding 3 Accident

Den tredje versionen är bekvämare och storleken går att reglera så att den passar medan tidigare versioner har kommit i olika storlekar. Batteriet i Hövding 3 har förlängts till att nu hålla hela 15 aktiva cykeltimmar. Vi teknikintresserade kommer nu uppskatta att det går att koppla upp Hövding 3 till en smartphone via Bluetooth.

Appen i telefon ger oss nu en översikt över hur långt vi cyklat, återstående batteritid och cykeldatan skickas till hövding för att framöver kunna ge en översikt över var olyckor ofta sker och i förlängning bidra till att utveckla cykelinfrastrukturen. Uppkopplingen till smartphonen gör att den vid olycka kan skicka ett SMS till anhöriga via ICE-funktion (In Case of Emergency) och skickar även koordinaterna för var personen är när olyckan skett.

Till Hövding 3 har den största satsningen någonsin gjorts på datainsamling av cykelrörelser och olyckor till algoritmen. Bland annat har fler än 3 000 olyckor iscensatts med stuntmän och över 2 000 timmars vanlig cykling samlats in. När Hövding är aktiverad registrerar den cyklistens rörelser 200 gånger per sekund och vid en olycka blåses airbagen upp på 0,1 sekund och omsluter huvud samt fixerar nacken på cyklisten.

Hövding 3

Hövding används idag av cirka 185 000 cyklister och över 4 000 cyklister har registrerat att de skyddats vid olyckor av Hövdings airbag.

Annons:

Här kan du köpa Hövding 3 på Cykloteket

1 gillning

Tja, tjejer på en cykel… :wink:

Har ni sett hur dom bromsar med fötterna mot marken och hoppar av i farten… ???

Inge ont on tjejer men det ser så himla kul ut och FARLIGT.

Kul teknik och en bra uppgradering verkar det vara. Men personligen gillar jag cykelhjälm mycket bättre. Att ha en tjock grej runt halsen känns inte så skönt (jag har testat). 3000:- är ju saftigt men bor man inne i stan och inte vill förstöra frissen när man cyklar till reklambyrån så ok för mig. :sunglasses:

Jag har en hövding. Antar ver. 1. Mycket bra. Dock så har den sluta att ta emot laddning. Kommer definitivt köpa en ny nästa vår. Om nu inte Apple kommer med något liknande…:innocent::wink:

Hövding 2 var inte anpassad för elscooter utan bara cykel. Är Hövding 3 anpassad för elscooter?

Nope, inga elskotrar. (All data är insamlad på vuxna på cykel)

1 gillning

Kan man vara 2 personer som delar på en hövding?

Om man har väldigt små huvuden så går det säkert.

4 gillningar

Vet faktiskt inte. Kan inte heller testa, glömde ladda min under en period och då slutade den fungera. Har inte köpt någon ny.

1 gillning

Japp, det är mycket vanligt på Christiania att man delar på en hövding. :joy::joy:

2 gillningar

Och sen har du slutat fylle cykla så behovet finns inte längre. :joy::joy:

Det är två så naturliga tillstånd i lund att de sällan uppstår ensamma.

1 gillning

Två hövdingar har slutat fungera för mig. Tar inte emot laddning. Detta efter lång vila.