Housegard lanserar uppkopplade brandvarnare och hub

Från sajten:
image

Housegard lanserar prisvärda seriekopplade brandvarnare med 10 års batteritid. Dessutom går de att koppla mot en internetansluten hub.

Företaget Housegard som säljer produkter för ökad säkerhet i våra hem lanserar nu seien Luma som består av seriekopplade brandvarnare samt en tillhörande hub. Brandvarnarna har 10 års batteritid och via den anslutna hubben fås notiser i mobilen om brand detekteras i hemmet.

Brandvarnarna i serien Luma går att seriekoppla vilket innebär att om en brandvarnare detekterar rök så ljuder de andra samtidigt. Upp till 40 enheter går att seriekoppla vilket väl lär täcka upp de flesta hem. Brandvarnarna monteras enkelt tack vare att det sitter 3M-tejp som eliminerar behovet av verktyg och borrhål i taket.

Via den kompatibla hubben fås notiser i mobiltelefonen om brandvarnarna aktiveras. Det går också att se aktuell batteristatus samt testa funktionaliteten i appen. Via klippet nedan ser det också ut som att det går att ansluta andra typer av sensorer från Housegard till hubben.

Rekommenderat pris för Luma brandvarnare är 499 kronor för ett 2-pack samt 499 kronor för Luma Hub. Mer information finns på hemsidan.

Vad tycker vi om ytterligare en hubb i hemmet som enbart pratar med de egna produkterna? Det ser inte ut att finnas någon kompatibilitet med andra system och frekvensen som används är 868 MHz.

Källa: Pressmeddelande