Höstens och 2020-års serier hos HBO samlade i en trailer

Från sajten:
https://teknikveckan.com/filmochserier/hostens-och-2020-ars-serier-hos-hbo-samlade-i-en-trailer/

Precis när vi började fundera om HBO hade någon framtid i våra hjärtan efter Game of Thrones avslut så hittar en trailer ut för ett par kommande serier som verkar lovande.

Watchmen och His Dark Material kommer nu till hösten medan Westworld får vi i se någon gång nästa år. Just Westworld kommer bli betydligt olik de två första säsongerna då vi blir presenterad den värld som människorna lever i utanför nöjesparken.

Watchmen är baserat på DC Comics serietidning från 86-87 vilken vad känd för att linda in en stark samhällskritik i sina berättelser. USA vann Vietnam-kriget tack vare superhjältar och Watergate hände aldrig av samma anledning. Men i stället är man nära ett tredje världskrig med Sovjetunionen. De flesta hjältarna är inte övermänskliga utan baserar sina hjältedåd på teknik och/eller muskelmassa.

His Dark Material är i grunden en boktriologi som spänner sig över flera dimensioner skriven för den yngre publiken. Serien lär vara för något äldre. Första delen handlar om en värld inte helt olik vår egen under den victorianska perioden men där alla personer har en djur-ande kopplad till sig (Här föredrar man ju en björn eller tiger framför en hare) samt i konflikt över en substans som kallas ”Dust”.